• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Je jednání prodejců firmy Centropol legální?

Started by Jan Alin, 17.11.2010, 08:16

previous topic - next topic

Krýdl Petr

Administrátoři kde jste?
Nedávno jsem na jiném vlákně byl "umravnostněn" p. Borovcem za to, že jsem se podivoval nad tím, že dopravní nehoda jedené elektrofirmy nesouvisí s problematikou oboru elektro. Bylo mi sděleno, že zmíněná firma velkou částkou přispívá na tento portál, a mám se proto chovat slušně, nebo se do diskuzí nezapojovat. Beru, ale co se děje v tomto vlákně?
Ve výše zmíněném debatním problému účastníci vyjadřují své názory "americkým" způsobem, že nejlepší pohled na nepřítele je přes zaměřovač střelné zbraně, doplněno vypuštěním rozzuřeného psa.
Nyní, ale k podstatě věci. Je přece každého věc s kým si udělá smlouvu.
To že si pustí podomní prodejce domů a podlehne vábení, je jeho svobodná volba. Nikdo ho k ničemu nenutí.
Solidní firmy si klienty udržují jiným a důstojným způsobem.

Jan Franěk

03.07.2011, 22:34 #19 Last Edit: 04.07.2011, 16:14 by Petr Doležal
Quote from: Krýdl Petr on 03.07.2011, 21:31
Je přece každého věc s kým si udělá smlouvu.
To že si pustí podomní prodejce domů a podlehne vábení, je jeho svobodná volba. Nikdo ho k ničemu nenutí.

To je sice pravda, ale zde je to většinou nerovný boj. Prodejce je připraven v semináři na to, jak prodat svůj produkt co nejvíce lidem. Na druhé straně barikády máme obyčejné lidi, kteří doplatí na to, že prodejce je záměrně mylně informuje říkáním polopravd a zamlčováním skutečností. To když pomineme to, že se i vydávají za třeba ČEZ, se kterým vlastně nemají nic společného (jako u nás před 14 dny)

Podle mne je to jasný příklad podvodného jednání a jelikož se jedná o elektřinu, tak se to úzce týká i zde těchto diskusí. Osobně jsem s naším starostou probrali pár nejdůležitějších bodů ohledně těchto prodejců a informovali hlavně starší občany v obci.
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

Fuk Tomáš

Tuhle se takoví machři objevili s novou fintou. Drželi v ruce nějaké papíry od ČEZu, aby to vypadalo jako že jsou od nich, a oznámili, že podle nového zákona máme nárok na slevu. A že tedy přišli zkontrolovat, jestli jsme ji opravdu dostali, pročež že musí nutně hovořit s majitelem odběrného místa  ;D
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Milan Hudec

Quote from: Jan Franěk on 03.07.2011, 22:34
To je sice pravda, ale zde je to většinou nerovný boj. Prodejce je připraven v semináři na to, jak prodat svůj produkt co nejvíce lidem. Na druhé straně barikády máme obyčejné lidi, kteří doplatí na to, že prodejce je záměrně mylně informuje říkáním polopravd a zamlčováním skutečností. To když pomineme to, že se i vydávají za třeba ČEZ, se kterým vlastně nemají nic společného (jako u nás před 14 dny)

Podle mne je to jasný příklad podvodného jednání a jelikož se jedná o elektřinu, tak se to úzce týká i zde těchto diskusí. Osobně jsem s naším starostou probraly pár nejdůležitějších bodů ohledně těchto prodejců a informovali hlavně starší občany v obci.

Čin dle poslední věty lze jen a jen pochválit, mě to nefunguje, ale jistě za tuto činnost vám zde někdo přidělí body, ještě jednou - super!!!

Milan Hudec

Quote from: Fuk Tomáš on 03.07.2011, 23:40
Tuhle se takoví machři objevili s novou fintou. Drželi v ruce nějaké papíry od ČEZu, aby to vypadalo jako že jsou od nich, a oznámili, že podle nového zákona máme nárok na slevu. A že tedy přišli zkontrolovat, jestli jsme ji opravdu dostali, pročež že musí nutně hovořit s majitelem odběrného místa  ;D

Zrovna vás bych coby polopodvodný prodejce potkat nechtěl, jako kdyby místní nezbeda šel do ringu s profíkem těžký váhy (dance)

Milan Illek

Quote from: Jiri Dvorak on 03.07.2011, 21:14
....  A začal: "  jsem z elektrárny Nymburk ( žiji v  K. Hoře) a nabízíme vám prodej levné elektriky přímo z elektrárny... bla bla". Tak jsem se se ho slušně zeptal jakou zastupuje distribuční společnost, pak se mi pokoušel ještě jednou vnutit že prodává elektriku přímo z elektrárny, no a když jsem zase oponoval že elektrárna - výrobce těžko přímo prodává elekriku, tak nějak o další konverzaci ztratil zájem a odkázal mě na jejich web

To, co jste zde uvedl, je typická ukázka bludů. Výrobce elektřiny ji může klidně prodávat, s využitím sítě distributora, přímo odběrateli.

Václav 3

05.07.2011, 09:22 #24 Last Edit: 23.07.2011, 21:26 by Miroslav Minařík
Všechny podomní obchodníky (telefon, elektrika, hrnce, brambory...) vyhazuji se slovy, že s podomními obchodníky neobchoduji, mnohdy dříve, než stačí říct co nabízejí. A obvykle se nezmohou ani na nějaký protest a je klid.