• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Může mít AL fólie v podkroví negaivní účinky ?

Started by drkan, 23.11.2010, 19:39

previous topic - next topic

drkan

, pokud použiju při zateplení podkroví jako parozábranu fólii s hliníkovou vrstvou, může toto vodivé "obalení" obytného prostoru mít nějaké technické či jiné negativní účinky ?

Martin H.

Vodivá fólia je prekážka pre šírenie bezdrôtového signálu (TV z vysielača, FM rádio, mobil, WiFi a pod.).

JanJ

co moze byt aj vyhodou pri dnesnom elekrosmogu
ale nemala by byt aj uzemenena?

Zdenek Hejčl

Ano!!! Ortodoxní pospojovači spojí předepsaným průřezem a kvalitě.  (jupi)
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy
Výroba, montáž a servis vah. EU

Radek Červený

Quote from: JanJ on 23.11.2010, 23:41
co moze byt aj vyhodou pri dnesnom elekrosmogu
ale nemala by byt aj uzemenena?

(doh) Tak to snad ani ze zemljanky nevycházejte na ulici, a ne abyste jezdil tramvají nebo trolejbusem!! A za jeskyní si postavte holubník, budete místo mobilu a wifi potřebovat poštovní holuby.

Ale k původnímu dotazu. Samozřejmě, že tato fólie vám přidá pár stupňů na teplotě v místnosti a ubere pár čárek na síle signálu mobilního telefonu. Potvrzuji to z vlastní zkušenosti, na straně druhé díky této zkušenosti jsem byl nucen přejít k jinému operátorovi a s tím přechodem jsem akorát získal. Tak nevím, zda to bylo dobře nebo špatně  ;)
Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz

František Šohajda

Já takovou fólii mám cca 15 let pod celou sádrošovou "omítkou" a žádný problém nemám!
Ani se nezmenšila síla mobilu,WiFi.....vše příjímám bez problémů..

PS:Horší bude jak se dříve dělala "vazba" na RD ze železa ,pokryta taškami,žádný hromosvod...
Čili hodně železa,málo dřeva!! :(
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Zdenek Rajmont

24.11.2010, 20:13 #6 Last Edit: 30.12.2011, 22:19 by Miroslav Minařík
Máme doma hliníkovou střechu. S mobilním signálem uprostřed domu to není žádná sláva. Ale nemusím ji natírat.  :)
Pokud je problém neřešitelný, tak to nikomu neříkejte. Vždy se totiž někde najde blbec který to neví a vyřeší to.
Kdo dře jako kůň, je osel.
www.rajmont.cz