• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Jaké oprávnění na "Montáž, opravy, revize a zkoušky vyhrazených elektrických zařízení"?

Started by Jaroslav Matějka, 08.11.2005, 21:42

previous topic - next topic

Jaroslav Matějka

Prosím poraďte jaké oprávnění na Ž.L. "Montáž, opravy, revize a zkoušky vyhrazených elektrických zařízení" mám par. 6 a par 10.? Děkuji za odpověď.

Milan Karvánek

Hledejte na  WWW.ITI podrobnosti. Pro montáž  nejdříve 50 par. 8 ; pro revize 9. Potom zajít na ITI a požádat o "provedení šetření o odborné způsobilosti....". (podrobnosti viz ITI) Když to celé inspektor dobře proštří a zaplatíte za to bratru cca 4 litříky, dostanete to OPRÁVNĚNÍ, na základě kterého vám vydají kýžený ŽL.

Jaroslav Hasala

Potřebuje oprávnění od ITI Praha nebo Brno, obraťte se na ně, určitě vám poradí.  
Budete ovšem potřebovat § 8 (montáže a opravy  el. zařízení dodavatelským způsobem) a § 9 (osvědčení k provádění revizí el. zařízení).

Jaroslav Matějka

Tak máte z části pravdu ale až na to že bych musel kvůli par 8 před ITI aspoň doufám. U par. 9 to chápu ALE 8 a ITI??

Jaroslav Matějka

Jaroslav Matějka

Jaroslav Kořínek

Pane Matějko, vy jste nečetl odkaz na ITI, na ITI nejdete ohledně §8, ale aby vám za 4litry klauzíků vystavili OPRÁVNĚNÍ, (donesete sebou smlouvu s RT a proj.)se kterým pak nacupitáte na ŽÚ kde za další poplatek vám napíší ŽL na práce elektro revize dodavatelským způsobem. Pak pokud budete chtít projektovat se doškolíte necháte přezkoušet na komoře autor.tech a ing. něco poplatíte a život je tak krásný!

Pane Matějka, nic ve zlém, ale nepřiletěl jste včera z Mongolska? Už dle názvu živnosti vám musí být jasné, že s §6 můžete dělat tak leda údržbáře v hotelu "Rudá hvězda". Kupte si novou ČSN CLC/TS 50349 (33 0501) Kvalifikace dodavatelů elektroinstalace, ať nemusíte na ten ŽÚ znovu.

Jaroslav Matějka

Takže to znamená, že na "Montáž, opravy, revize a zkoušky vyhrazených elektrických zařízení" kromě toho že nebudu provádět revize mě stačí §8 :-) . Je to tak?

Milan Karvánek

Jaroslav Matějka

Mám ještě prosbičku, já jsem jak se zdá špatně pochopil co se zde psalo a šel jsem s velkým nadšením na ŽÚ kde mě oznámili, že je hezké, že mám osvědčení 50/1978Sb §6, §8 a §10 ale, že potřebuju ještě papír od ITI. Chci se tedy zeptat to budu znovu dělat přezkoušení z vyhl. 50?? Jestli ano to jsem dělal zkoušky z vyhl. 50 zbytečně? Děkuji za odpověď. Pravidelný čtenář elektrika.cz a nekonečné platící za různá oprávnění. :-(

Milan Karvánek

Bože, bože pane kolego přečtěte si znova mojí radu z 9.11.05. Je tam všechno a chronologicky za sebou.

Jaroslav Kořínek

Opakování je matka moudrosti, tak že znovu !
Pane Matějko, vy jste nečetl odkaz podívat se na stránky www.ITI.cz ? Na ITI NEJDETE ohledně §8, ale proto, aby vám vystavili OPRÁVNĚNÍ , které potřebujete ještě k § 8 vyhl. 50/78Sb. (na ITI donesete sebou smlouvu s RT a proj.)
Dále tak jak psal pan Karválek.
BOŽE, CO JE NA TOM  TAK SLOŽITÉHO  A K NEPOCHOPENÍ ?
Pokud ani po tomto výkladu nezvládáte, doporučuji požádát zprostředkovatelskou službu o vyřízení této triviální záležitosti. Děkuji vám za pozorné čtení výše uvedených výkladů všech píšících kolegů!

Jiří Fuksa

To: pan Matějka.
  Zkuste si nejdříve udělat ten § 8 vyhl. 50/78 Sb.
Pokud se vám to snad podaří budete vědět odpověď na svou otázku.
  Ještě na vysvětlenou:
  Dle vyhl. 50/78 Sb. získáváte pouze jednotlivé kvalifikační stupně (§). To lze absolvovat u kohokoliv, kdo splňuje podmínky stanovené vyhl. 50/78 Sb.
  Dle vyhl. 20/79 získáváte oprávnění k provádění určité  činnosti na vyhrazených zařízeních. Toto provádí pouze ITI na základě ověření znalostí, podmínek, vybavení ap.

Zdeněk Brancuzský

Jaroslav Kořínek

No vidíte, jako kapitalista (OSVČ) SI TO UŽÍVÁME PLNÝMI DOUŠKY. Nezapomeňte na kalibrace, normy, školení a jiné vymoženosti demokratického podnikání.
Existuje rovnice : Kdo chce vydělat, musí nejdříve investovat". To osud podnikatelů v Čechách. A bude hůř!