• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 20:15

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Státní instituce ČR s působností v elektrotechnice

Started by Redakce portálu Elektrika.cz, 18.01.2011, 10:02

previous topic - next topic

Redakce portálu Elektrika.cz

Následující text podává stručnou informaci o státních (nikoliv cechovních, oborových) institucích s působností v oblasti elektrotechniky se základním vymezením jejich úlohy v oboru elektro. Více naleznete zde ...
Zdroj: zde...

Co vás napadá v souvislosti s touto informací?

Aleš Dobrovolný

No, nevím, třeba zařazení ČEZ a.s. mezi Státní instituce ČR je, mírně řečeno, diskutabilní. Jedná se přece o akciovou společnost s majoritním podílem státu. Což zítra nemusí být už pravda.
U všelijakých komor a profesních sdružení bych se také pozastavil nad jejich státností.

Naopak se mě zdá, že ledasco chybí (takový TIČR třeba).
Na twitter.com jako alesd, na G+ https://plus.google.com/113064284193761258953/posts -  můžete mě sledovat... . Elektronická  vizitka - hcard.ivancice.net

Fuk Tomáš

Hospodářská komora ČR není státní instituce.
Je sice zřízena zákonem, ale § 2 odst. (3) říká "Komory   jsou  sdruženími   podnikatelů  (právnických  i fyzických osob) přijatých za jejich členy."

Zrovna tak ČSVTS není státní institucí, ale "je dobrovolným sdružením 69 nezávislých vědeckých společností".

Českomoravská elektrotechnická asociace je zaměstnavatelský a podnikatelský svaz, žádná státní instituce.

ČKAIT je samosprávná stavovská organizace (zřízená zákonem), ale státní instituce to opět není.

Takže nepřesný nadpis - jedná se spíš o instituce s celostátní působností.

Quote from: Aleš Dobrovolný on 18.01.2011, 14:22
Naopak se mě zdá, že ledasco chybí (takový TIČR třeba).

nebo ÚNMZ
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)