• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 06:56

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jak mohu (s délkou praxe 3 roky) udělat §6-8 najednou?

Started by Pavel Slais, 20.02.2006, 17:44

previous topic - next topic

Pavel Slais

Zabyvam se stavbou datovych siti na ičo a nyni jsem dostal nabidku na vybudovani siti uvnitr objektu- tzn. nejen rozvody UTP ale i osazení všech aktivních prvků včetně napájení.

Dodavatel chce po mě paragrafy 6,7,8 - mam elektro prymyslovku zakoncenou maturitou (obor:Zarizeni silnoproude elektrotechniky) a myslim ze timto mam paragraf 5.

Praxi mam v pocitacove firme,kde jsem pracoval jako servisni technik PC.

Praxi mam 3 roky - mohu si udelat vsechny tyto paragrafy nebo co pro to mam udelat, abych je mel?

Milan Karvánek

stáhněte si text vyhlášky, pročtěte a pak přečtěte starší dotazy na toto téma

Jaroslav Kořínek

"Praxi mam 3 roky - mohu si udelat vsechny tyto paragrafy nebo co pro to mam udelat, abych je mel?"

Při USO do 1000V praxe min. pro § 8 jsou 4(čtyři) roky . Bohužel zatím musíte ještě rok počkat. paragraf 8 vyhl. 50/78Sb. vám za peníze nikdo  nevyřeší protože budete zřejmě potřebovat Oprávnění pro práce dodavatelsky pro živnosťák  od ITI a to je dlaší problém. Jistě se najde řešení třeba zodpovědná zastupující osoba.

Josef Křemen

Bohužel v dnešní době se nikdo nezabývá tím jaká je praxe. Praxe na PC a §8 ??
A vy se divíte, že se kdekdo vrtá v elektrice. Viz rubrika "hrobař varuje"

Jiří Fuksa

To: Křemen
Pokud provádíte činnost dodavatelským způsobem musíte mít § 8. Pokud bych od vás potřeboval opravit nebo postavit počítač, ocenil bych, kdyby jste měl praxi právě na těch počítačích.
Nevím, co jste s tím svým příspěvkem myslel.

Jaroslav Mrázek

Do doby praxe se započítává doba montážní, údržbové nebo jiné provozní praxe na elektrickém zařízení příslušného druhu a napětí.
Provádí-li tedy někdo sestavování počítačů a datové rozvody, není to praxe na silových rozvodech vnitřní instalace.

Josef Křemen

Dík, právě toto jsem měl na mysli. Sestavení PC je práce na el. zařízení asi jako sestavit dětské vláčky. Zapojení šňůry nn do zdroje a pokud vím, tak to může i kdejaký laik.