• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Je možné napájet cnc na 110V upraveným generátorem ?

Started by radek321, 06.02.2011, 16:48

previous topic - next topic

Heresko

Takýto problém mávam denne , firma dovezie stroj zo zahraničia vacsinov  napájanie 3x220v. Pokiaľ je dokumentácia je na 80 percent vyhrane ,ako tu už niekto písal väčšinu  elektrovýzbroje je možné zapojiť aj na 400v . Je potrebne poriadne preštudovať schémi a priamo na stroji si overiť možnosť zmeny napätí . Verím že nie cely stroj je potrebne ťahať z prevodného trafa . Veľa zdaru :)

radekmi321

Tak povedlo se mi přivezt člověka který dělá v udržbě a opravuje cnc ale ani ten si nebyl jistej nakonec po konzultaci s firmou která opravuje stroje Nakamura to vypadá opravdu o napájení přez trafo.Ale stejně stale mně odkazuje na manual bohužel ten není. Chci se zeptat pokud na zkoušku zapnu sousstruh na 110 V a on bude na 220V mužu něco spálit nebo to nepujde vubec .Dale mohl bych sehnat regulační trafo je možno použít k napájení i to .

radekmi321

Quote from: radekmi321 on 18.02.2011, 21:35
Tak povedlo se mi přivezt člověka který dělá v udržbě a opravuje cnc ale ani ten si nebyl jistej nakonec po konzultaci s firmou která opravuje stroje Nakamura to vypadá opravdu o napájení přez trafo.Ale stejně stale mně odkazuje na manual bohužel ten není. Chci se zeptat pokud na zkoušku zapnu sousstruh na 110 V a on bude na 220V mužu něco spálit nebo to nepujde vubec .Dale mohl bych sehnat regulační trafo je možno použít k napájení i to .
[/quot
Tak nakonec jsem se odhodlola zapojit soustruh na trafo 110 V a hned se mi povedlo odpalit v jednom posuvu zenerovu diodu na odvod přepětí tak nevím čím to bylo zda tím že na te ose nebyli připojeny konektory na servu protože truhá osa připojená byla a na te se nic nestalo nebo mi bylo zděleno že se to mohlo spálit tím že trafo kterým to napájím je do hvězdy s uzemněným uzlem a originál trafo muže být do trojuhelníka tak nevím napájím to tímhle trafem patametry mý 3x0-240V  15VA a 3x20A