• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 16:50

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Proč jsem elektricky nabitá?

Started by Lili, 08.03.2011, 22:25

previous topic - next topic

Lili

08.03.2011, 22:25 Last Edit: 10.06.2012, 09:53 by Miroslav Minařík
Není dne kdybych nedostala nebo nedala někomu elektrickou ránu.
Je to skutečně nepříjemné a nevím co s tímto dělat.
Několikrát po sobě se mi to stává pokud například otevřu pouhé dveře, klika je z plastu, dotku se člověka, zvířete, prostě čehokoli.
Kolikrát je to opravdu ostrá bolest a to nejen pro mě.
Nevím co to způsobuje, nikomu se nic takového takto často neděje.
Mně několikrát denně.
Máte někdo nějakou radu?

František Janeček

Statická elektřina.Prádlo a obleky z umělých vláken vyměnit za přírodní materiály.

Lubomír Jindra

Revize, instalace a opravy elektrických zařízení
Liberecký kraj
www.elektroinstalace-jablonec.cz
jindra@elektri.cz

Fuk Tomáš

A pokud máte nějaké místo, kde vás to štípe pravidelně, tak pomáhá držet v ruce něco kovového a tím se nejdřív dotknout. Klíče, kovová propiska...

Několik let jsem seděl v kanceláři, kam funěla klimatizace vysušený vzduch, a při odchodu to štíplo každého. Navykli jsme si nosit v kapsičce pláště kovovou pinzetu, při odchodu s ní rukou škrtnout o kovový rám dveří a bylo po problému.
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Václav 3

Problémy mohou vznikat i od koberců a linolea, potahu židlí a dalších materiálů se kterými se dostáváte do kontaktu. Prostě ty hodiny fyziky ve škole tak úplně k ničemu nebyly ani pro děvčata. (Třeme-li ebonitovou tyč liščím ohonem vzniká ...) Proti těmto jevům, mimo rad kolegů přede mnou, pomáhá zvlhčování vzduchu. Pokud vím, také u některých aviváží výrobce uvádí snížení tvorby statického náboje při používání. Na detaily bych se musel ale zeptat manželky, kterou momentálně nemám v dosahu, to je její obor.

František Šohajda

TO:Lili

Vysušený vzduch,nabité částice....většinou to dělá "z jara" kdy je sušší podnebí....když se podíváte na malou
meteostanici tak vidíte v tyto dny nejnižší % /sušiny (dance)/ za celý rok.....
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Petr Doležal

Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení

František Šohajda

RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...