• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Kdo hradí elektroměrový rozvaděč u novostavby ?

Started by Miroslavv, 30.03.2011, 14:18

previous topic - next topic

Miroslavv

30.03.2011, 14:18 Last Edit: 30.03.2011, 19:48 by Miroslav Minařík
Na náklady ČEZ nám byl instalován a zapojen rozvaděč s jističi na hranici pozemku
(od sloupu je to cca 10m) zástupci firmy která to dělala nám řekli že druhý rozvaděč,
elektroměrový,
si musíme opatřit sami a postarat se i o jeho připojení,
je to tak správně, nebo se ČEZ,
nebo firma co montáž prováděla snaži vykroutit ze svých poviností?

Lukáš Desort

Montéři (projektant) vám to řekl správně. Dodávka ČEZu končí přípojkovou skříní s pojistkami v pilířku na hranici Vaší parcely. Ta také zůstává v jejich majetku. Další rozvody (hlavní domovní vedení) včetně napojení na elektroměr včetně elektroměrového rozvaděče si zajišťuje zákazník sám na své náklady. Seriózní prováděcí firma by vám měla nabídnout možnost objednat si dodání potřebného zařízení a propojení u nich. Vidím to jako ideální řešení. Když už tam budou, umístí elektroměrový rozvaděč, hlavní jistič, propojí a zařídí revizi. Je to o domluvě a samozřejmě nabídnuté ceně. Pravděpodobně budou nabízet skříně od firmy z Holoubkova, tak si můžete předběžně ověřit cenu za materiál.
Další napojení z přípojkové skříně ale rozhodně není povinnost firmy, která realizuje přípojku.

Kamil Novák

Pan projektant vám odpověděl naprosto správně.  (jednicka)

V případě, že se rozhodnete postupovat podle tohoto doporučení :
Quote from: Lukáš Desort on 30.03.2011, 21:35
Seriózní prováděcí firma by vám měla nabídnout možnost objednat si dodání potřebného zařízení a propojení u nich. Vidím to jako ideální řešení. Když už tam budou, umístí elektroměrový rozvaděč, hlavní jistič, propojí a zařídí revizi. Je to o domluvě a samozřejmě nabídnuté ceně. Pravděpodobně budou nabízet skříně od firmy z Holoubkova, tak si můžete předběžně ověřit cenu za materiál.
Další napojení z přípojkové skříně ale rozhodně není povinnost firmy, která realizuje přípojku.

tak po nedávné osobní zkušenosti s jednou firmou, pracující pro ČEZ v Královéhradeckém kraji, doporučuji opravdu si prověřit hlavně ceny! Konkrétně se jedná o firmu Matex z H.K.
Elektroměrový sloupek, který stojí pro běžného koncového zákazníka okolo 6 tis. se mi snažili nadělit i s usazením do již hotového výkopu za 20 tis.  (!)
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj

Miroslavv

tekseb

Asi před měsícem jsem dodělal přípojku k zahradě - 45 m výkopu, pilíř z bílých cihel v plotu. Protože jsem si pilíř udělal sám, dostal jsem PS a ER zadarmo (E.ON). Cena bez mojí práce včetně základů a plechové stříšky cca 1500 Kč. Ještě teď tomu nemůžu věřit, původně jsem počítal tak do 10 tis.