• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 15:12

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Může být evidence a doklad o provedené revizi spotřebiče v elektronické podobě?

Started by Petr Hrbáč, 10.05.2011, 10:59

previous topic - next topic

Petr Hrbáč

Mohu mít evidenci revizí spotřebičů v elektronické podobě a tím i doklad o revizi?

Nebo musí být písemný doklad,ž e byla revize provedena.
Pracuji ve větší firmě, kde je i víc revizních techniků a zajímalo by mě jestli mohu vést evidenci revizí spotřebičů v elektronické podobě jestli to tak stačí, nebo musím mít vyhotoven doklad o revizi na kazdý spotřebič.
Já myslím, že by to nemuselo být a pokud někdo chtěl doklad o revizi na určitý spotřebič mohu vytisknout orazit a jeto ne.

Fuk Tomáš

Doklad se tak nazývá proto, protože něco dokládá, prokazuje. To, že máte "něco" v počítači ještě neznamená doklad.
Aby to mělo náležitosti dokladu, musí z toho být zřejmé, kdo a kdy doklad vystavil, a že prokazatelně nebyl obsah následně změněn. Tyto vlastnosti má např. pdf s digitálním podpisem.
I některé vnitrofiremní informační systémy mají potřebné vlastnosti, aby mohly uchovávat elektronický originál dokladu. Konzultujte svého IT manažera.
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Radek Kroutil

Přečtěte si, co musí být na platné revizi. Např. podpis. Takže buď vytisknutá a podepsaná, nebo elektronicky podepsaná.
Rev.tech. E2/A, elektroinstalace, hromosvody, práce pomocí horolezecké techniky, pravidelné kontroly Přenosných hasících přístrojů dle MV ČR č.246/2001Sb.
tel: 603234575
Email: elkr@elkr.cz
www.elkr.cz

Jiří Kovář12

Quote from: Radek Kroutil on 10.05.2011, 22:27
Přečtěte si, co musí být na platné revizi. Např. podpis. Takže buď vytisknutá a podepsaná, nebo elektronicky podepsaná.

Pane kolego předběhl jste mě elektronický podpis vše spolehlivě zaručuje splněním co vyžaduje norma tj. revize muže být předána i na CD nebo emailem(i když úřady se na to moc netváří)