• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Když mám tř jistič JIK 50 500V str. M10A,mohu za něj dát 16A jistič na zásuvky?

Started by Martas666, 19.05.2011, 22:23

previous topic - next topic

Martas666

Mám na chatě ještě staré rozvody a zajímalo by mě zda jde dát za třífáz. jistič JIK 50 500V str. M10A jistič 16A na zásuvky..

Václav 3

váš dotaz je nejasný. Jistič J1K50 M10A máte použit jako hlavní u elektroměru?

Daniel Hudzík

Quote from: Martas666 on 19.05.2011, 22:23
Mám na chatě ještě staré rozvody a zajímalo by mě zda jde dát za třífáz. jistič JIK 50 500V str. M10A jistič 16A na zásuvky..

A naco Vam tam bude, ked velkost prudu (na hodnotnu 10A) Vam obmedzuje predradeny istic. Mozete tam dat aj 63A ale na nic vam nebude.
Byť blbcom nie je chyba, ale ostat nim áno.

Vít Rotrekl

samozřejmě že to lze vyměnit, ale...
  - instalace za jističem musí splňovat nějaké parametry
  - pokud je to hl. jisitč pře elektroměre, musí s navýšením souhlasit distributor

Nejlépe uděláte když zavoláte elektrikáře na místo, nejlíp rev technika a on vám jistě řekne co a jak
Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)

Martas666

To Daniel Hudzík:                                                                                                                     To mi nedošlo,děkuji.

František Šohajda

Jak píší kolegové....
Obecně platí 10A vyměnit za 10A......16A vyměnit za 16A....pokud někdo nezjistí parametry uložení kabelu /vodiče/,průřez,délku a pod....ale to je už práce pro odborníka elektro!!
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...