• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 23:28

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Která norma řeší způsob připojení zemnícího pásku k ocelové konstrukci?

Started by Luboš Janča, 14.06.2011, 15:40

previous topic - next topic

Pavel Horský

Quote from: Milan Hudec. on 14.06.2011, 23:23
Protože v elektru platí, že průměrný montážník dokáže nahradit mírně nadprůměrného projektanta.

V elektru ale také platí, že bez PD nelze vystavit platnou výchozí revizní zprávu, neboť vlastně není dle čeho revidovat.
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

Milan Hudec

Instalací s řádným projektem atd.,prostě všemi papíry v předepsaném rozsahu a kvalitě má možná Pánbůh.

Pavel Horský

Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

Jan Alin

Quote from: Pavel Horský on 15.06.2011, 07:29
V elektru ale také platí, že bez PD nelze vystavit platnou výchozí revizní zprávu, neboť vlastně není dle čeho revidovat.

Takovou dokumentaci kde by se nedala najít chyba jsem ještě neviděl. Je to sice pravda ale pokud by to člověk bral doslova tak nic nemá revizi. Úroveň projektantů je, až na čestné výjimky, nevalná a projekty jsou kopie kopií pro stavební povolení. Už jsem o pár prací přišel když jsem požadoval dopracovat dokumentaci alespoň do rozumné míry.

Milan Illek

Quote from: Milan Hudec. on 14.06.2011, 23:23
Protože v elektru platí, že průměrný montážník dokáže nahradit mírně nadprůměrného projektanta.

Možná u domovních zásuvek a světel. Rozsah elektrooboru je snad větší. Takže nepřitahovat přirovnání tolik za vlasy. ::)