• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 23:28

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Kde je elektropažout?

Started by Kopec03, 01.08.2011, 12:09

previous topic - next topic

Kopec03

Electric Emotion Tour začíná!! (funny) (funny) (funny)
Online sledování elektromobilu sledujte na: http://elektrika.tv/electric-emotion/online-sledovani-naseho-elektromobilu

Jiří Schwarz

Vítáme expedici EET 2011 ve městě piva.
A taky v království DDŘ (Debilních Dopravních Řešení!)
Tak ať řidiče Elektropažouta nepřekvapí nějaká PPN (Plzeňská Přednost Naruby)!

Nebo jinak - vítá vás "město paradoxů". Protože jsme "vybojovali", že budeme "hlavní město evropské kultury", na oslavu zbouráme v centru města kulturmí dům!
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Kopec03

Ale jinak je Plzeň hezké město.  ;)
Najeto 230km! (jednicka)

Jiří Schwarz

A svezení v ElektroPažoutovi je příjemné, stojí to za vyzkoušení, kdo máte možnost, neváhejte a vyražte na místo nějaké ze zastávek.
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!

Václav Pešek

akorát že použitelnost je velmi omezená (jet z jižních do východních čech a zpět v jednom dnu - problém)

a rentabilita silně pochybná....
CNC mechanik - §6

Kopec03

(jednicka)  třetí den - 437,2km  (jednicka)

Jiří Schwarz

Quote from: Jan Kopecký on 03.08.2011, 23:02
(jednicka)  třetí den - 437,2km  (jednicka)

To jste tam nechali dát dynamo a šlapky, nebo kdy jste dobíjeli?

Zdenek Hejčl

To Václav Pešek:
No já to mám z domova to je kousek od H.K. do Č.B a zpět 440 km, takže reálné.  ;)
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy
Výroba, montáž a servis vah. EU

Štefan Beláň

04.08.2011, 21:15 #8 Last Edit: 04.08.2011, 21:28 by Štefan Beláň
Tak včera jsem jsem si ve Varech nádherně projel s Mirkem všechna zákoutí lázeňské zóny. Díky  (poklona)
Z pohledu řidiče, který nejezdil nikdy s automatickou převodovkou, mi jízda přišla dost riskantní, než jsem přivykl jízdě bez spojky. Levou nohu jsem musel mít zkroucenou a zajištěnou pod sedačkou. 8)

Jinak je to super ježdění v městské aglomeraci. Člověk si ale musí dávat pozor na chodce, protože auto nevydává žádný příznačný zvuk.

PS: Možná by bylo dobré, pro jízdu ve městě, vybavit "autíčko" houkačkou se zvukem klasického zvonku jako mají cyklisté.
Chránič chrání - jistič jistí.

Jiří Schwarz

Quote from: Štefan Beláň on 04.08.2011, 21:15
Člověk si ale musí dávat pozor na chodce, protože auto nevydává žádný příznačný zvuk.

Přesně to mě taky napadlo.
Navíc jako "občasný cyklista" jsem si představil, že tohle auto za sebou asi neuslyším,...

Jan Alin

Quote from: Jiří Schwarz on 04.08.2011, 21:24
Navíc jako "občasný cyklista" jsem si představil, že tohle auto za sebou asi neuslyším,...

V TV bylo něco podobného o elektrokolech tuším v Číně. Úrazovost značně vzrostla.

Josef Pentoda

Je to super auto. Překvapilo mně zrychlení. Vůz reaguje okamžitě a zrychlení odpovídá klasickému motoru obsahu 2 litry.  Je to trošku nezvyk, když je ve noze ticho .  Do městského provozu, ale nemá chybu. Tam je automat neocenitelný a mnoha řidiči nedoceněný. Že není slyšet snad nevadí. V městě je rámusu až dost.  A trochu ohleduplnosti to spraví.

Jiří Kovář12

Včera v kopci na Cínovec málem došlo na zmáčnutí tlačítka peugeot asistence ... naštěstí nebyla nutnost a pažout prošel zatěžovým testem a ještě se zvládl dopravit zpět do Teplic bez dobití (které spalovací auto vrací do nadrže)

Václav Pešek

tak ohledně zvuku, tenhle problém je třeba i s aku destou v práci, aku desta je velmi tichá, a v hale kravál jak ...

výsledek je ten, že se musí dávat na lidi víc pozor a když nedávají pozor oni a jejich počínání vyvolává úmysl skřížit dráhu, se musí vytrubovat..
CNC mechanik - §6

Miroslav Minařík

Včera jsme sestřihli příběh o tom jak elektromobil dostal IMPULS.
http://elektrika.tv/video/2011/11ruzicka_korec.mp4
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Fuk Tomáš

Quote from: Josef Pentoda on 04.08.2011, 23:40
...zrychlení odpovídá klasickému motoru obsahu 2 litry...

Na webu Pažouta (ani .cz, ani .com) jsem se parametrů nedopátral, ale myslím, že trochu přeháníte, pane kolego. Dvoulitrový motor by z toho vozítka udělal raketoplán, v benzínové verzi se tam montuje litránek 50 kW  :D

Quote from: Josef Pentoda on 04.08.2011, 23:40
...Vůz reaguje okamžitě...

Mne naopak překvapilo, že to emulovalo chování vozu s automatickou převodovkou i tím, že při prudkém prošlápnutí plynu tam postupný náběh zrychlení cca 1 s byl, nereagovalo to skokově. Je to holt vozítko pro komfortní pojížďky po městě, ne pro závodníky.
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Miroslav Minařík

Tak jsme se dokochali do Vrchlabi.
Krasna prirodni rekuperace.
Nejkrasnejsi misti bylo Stanový.
Potkali jsme pout a vyzkouseli jsme elektricke vozitko se sberacem.
Navstivili rodny dum Antala Staska.
iOn prezil brutalni horsky teren a se skvelou spotrebou.
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Petr Doležal

Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení