• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Kam v paneláku umístit elektroměr, když není v rozvaděči místo?

Started by kolejník, 12.08.2011, 10:48

previous topic - next topic

Šubrt Jakub

TO: Jindra.
Byl jsem se u p. Kolejníka podívat. Bydlíme 6km od sebe. Opravdu má pravdu.
Je to panelový dům který má všechny místa obsazeny. Elektroměr je ve vrchní řadě a nad tímto elektroměrem je pouze 7cm - dál je rozdělení pro vrchní díl(svorkovnice)odvody do jednotlivých bytů.
TO: Hasala
Myslel jsem jsi to samé , že v této se době budou elektroměry zmenšovat.
Včera jsem se dozvěděl, že opak je pravdou. Je možné  a uvažuje se o 4500mm.
Jak se má spotřebitel postavit k tomuto problému? K Je to lepNnlidně jsi za své koupí elektroměr na DIN lištu a na své náklady jsi to upraví. N.ež cpát bednu ke dveřím do bytu.

Štefan Beláň

Quote from: Šubrt Jakub on 14.08.2011, 20:56

...Jak se má spotřebitel postavit k tomuto problému? K Je to lepNnlidně jsi za své koupí elektroměr na DIN lištu a na své náklady jsi to upraví. N.ež cpát bednu ke dveřím do bytu.

Pokud se elektroměr do stávající skříně nevejde, není jiná možnost, něž instalovat nový samostatný elektroměrový rozváděč vedle stávající JOP, tak jak již uvedl kolega Hasala.
Jak vás mohla napadnou taková šílenost (nesmysl), jako že si koupíte na své náklady svůj elektroměr na DIN lištu. (doh)
Chránič chrání - jistič jistí.

Radim Strycharski

Quote from: Radomir Kubíček on 14.08.2011, 16:43
Moje zkušenost je jiná, žadatel musel oslovit majitele paneláku (bytové družstvo), o souhlas na úpravu rozvaděče a navýšení odběru. Odpověď byla, že nelze, protože rozvaděč není certifikovaný na 3f elektroměry, je možná pouze výměna celého rozvaděče na náklady žadatele za certifikovaný rozvaděč.

Zdá se, že je to jediné společenství široko daleko, které dokáže ohlídat průběžné navyšování příkonů jednotlivých odběrných míst vzhledem k hlavnímu domovnímu vedení (HDV). Distributora zajímá příkon po HDS, uživatel bytu žádá navýšení po distributorovi a ten to porovnává jen po HDS. HDV se ocitá ve "vakuu" a případné přetížení HDV se objeví až při revizi.

Zdenek Hejčl

Zrovna nedávno jsem se setkal při rekonstrukci jádra, HDV nově natažené v perfektním průřezu. ;)
Asi hodně záleží na vlastnících a správě majetku paneláků.
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy
Výroba, montáž a servis vah. EU