• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 13:33

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Proč u bojleru stále odpadává kontakt od termostatu?

Started by Martin01, 21.08.2011, 22:02

previous topic - next topic

Zdenek Hejčl

To Patrik Mlynar:
Terapia : nove teleso alebo zapojit mimo chranic a dobre pospojit
To bych rozhodně nedělal!
Vy víte, jak má udělanou elektriku?

Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy
Výroba, montáž a servis vah. EU

Patrik Mlynar

Ked uvazim, kolko bojlerov je na chranici voci tym, co nie su, nevidim v tom nejaky strasny problem - dokonca sa tu da najst starsia diskusia, kde aj mnohi miesti odbornici nie su stupencami chranica za kazdu cenu. Bojler moze byt spolu s inymi spotrebicmi na tom istom (vacsinou centralnom) chranici tou poslednou kvapkou, ktora uz dosiahne vypinaci prud chranica. Na vylucenie vaznejsej poruchy som navrhoval merat prud v PEN.
Miestny elektrotaliban zacne citovat svate normy  ....

Tomáš Žabka

Máte někdo zkusenosti se zanášením a poruchami v bojlerech, které mají topné těleso ve středu nádrže, jedná se o bojlery pro solární a jiné systémy viz. obr. Zajímá mě především na co si dát pozor při údržbě. Můj bojler je Dražice 400l a těleso mám 3f 4,5kW je osazeno v středu bojleru mezi výměníky.  Předpokládám, že zanášení asi moc problém nebude, ale kámen by být mohl. V současnosti topím na 60°C (termostat je nastaven), jediný co není úplně dořešený je "cirkulačka" je vyvedena kousek nad střed pod teploměrnou jímku a pokud jede tak mi promíchává teplou se studenou :-), když je bojler částečně vybit. Prostě není to dořešený v případě, že to někdo topí jen elektrikou 4h + 4h. :) Teď v zimě to slunce né a né svítit.  8)
Vše se dá nějak vyřešit, vždy jde jen o to najít optimální řešení daného problému.

Projektant a revizní technik E1A, E1B.