• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 21:51

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Zhotovil jsem černý odběr?

Started by Jan Kalous, 29.08.2011, 17:09

previous topic - next topic

Pavel Horský

Pane Kalous, zde se již asi nic nedozvíte, dokud nedodáte foto, z které bude vše jasné. Bez fotky tu takto můžeme plkat do nekonečna.
Osobně si myslím, že jste si prostě z hluboké neznalosti zadělal na ještě hlubší průser, ale je to jen můj úsudek. Bez bližších info v podobě detailních fotografií zde opravdu není co řešit.
Jak píšete, fotky bohužel nemáte, ale jistě je má policie a ta se vám již vyjádřila. Jejich vyjádření je postaveno na základě posudku odborníka a to tedy máte asi smůlu.
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

Jan Kalous

Chápu omlouvám se za vyjádření ale je to opravdu hrozná situace nejsem zrovna v situaci kdy si mohu dovolit skoro 90000 Kč a i kdyby to byla má chyba přijde mi to jako hrozná pokuta za malou chybu. Zajímalo by mě jestli by to nešlo nějak snížit kdyby to nedopadlo dobře děkuji za odpověď ps. nejhorší na tom je že na mě chtějí hodit právě ten druhý kabel na přívodu jističe.

Jan Kalous

Chápu že to zkoumal odborník ale jedná se o kabel na který jsem ani nesáhl. Před paní tam bydlel neplatič a předpokládám že to udělal on

Petr Doležal

Quote from: Radek Červený on 29.08.2011, 19:30
Na to je nějaký vzorec, kde se zohledňuje například průřez vodiče, délka od posledního odečtu, atd. Za 80 tisíc to vyšlo ještě dobře  ;)

To je ten problém, datum posledního odečtu se uvažuje tehdy, když nelze zjistit, odkdy černý odběr trvá. Jenže:
Paní, kdo a kdy vám to tady připojoval?
Pan Kalous před 2,5 lety!
A je vymalováno
Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení

Jiří Buben

Především jste měl zajistit revizi onoho díla a pokud by jste skutečně připojil přívod do neměřené části, tak by vás na to revizní technik určitě upozornil. V případě že jste při připojování přívodu lezl pod zaplombovanou část, pak jste určitě měl nejdříve požádat a oznámit distributorovi, že tam hodláte lézt a z jakého důvodu. Při opětovném zaplombování by jste byl určitě při chybném zapojení upozorněn technikem energetiky.
Revizní technik E2/A
Údržba a opravy elektrických zařízení strojů, průmyslových elektroinstalací a hromosvodů.
Dřevozpracující průmysl a prostory se zvýšeným nebezpečím požárů.
Stále se učím.....

Jan Kalous

Chápu měl jsem si toho všimnout ale v té době jsem začínal a tohle by mě nenapadlo každý dělá chyby ale tohle mi přijde jako moc tvrdě zaplacená chyba

Jan Kalous

Na revizi jsem u majitelky trval ale bohužel nechtěla za to platit a já jsem za to neměl ani korunu tak jsem to nechtěl platit ze svého. Bohužel stalo se  :(

Petr Doležal

Ale psal jste, že jste na plomby nesahal  :-\
Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení

Jan Kalous

Máte pravdu nesahal když sahám na plomby volám na dodavatele na oznámím mu to

Radek Červený

Quote from: Jan Kalous on 29.08.2011, 20:07
Na revizi jsem u majitelky trval ale bohužel nechtěla za to platit a já jsem za to neměl ani korunu tak jsem to nechtěl platit ze svého. Bohužel stalo se  :(

Mirek by to nazval přesně. Obchodní dovednosti. Je to hodně důležitá část řemesla, budíž vám toto ponaučením.

Podívejte se na věc z druhé strany. Jak vám někdo prokáže, že jste tam ten odběr udělal vy a ne někdo jiný po dobu 2,5 let po realizaci? I tu vinu musí někdo prokázat.
Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz

Jiří Buben

Quote from: Petr Doležal on 29.08.2011, 20:09
Ale psal jste, že jste na plomby nesahal  :-\

A to je právě to, kdyby byla revize, tak by pán měl alespoň nějaký dokument co bylo a co nebylo předmětem revize. Pak by se už dalo na něčem stavět.

Quote from: Radek Červený on 29.08.2011, 20:10
I tu vinu musí někdo prokázat.

Pochybuji, že bude policie ochotna sbírat otisky prstů z vodičů a kabelů. Ale za zkoušku by to stálo, ne?
Revizní technik E2/A
Údržba a opravy elektrických zařízení strojů, průmyslových elektroinstalací a hromosvodů.
Dřevozpracující průmysl a prostory se zvýšeným nebezpečím požárů.
Stále se učím.....

Jan Kalous

Já to chápu že se musí dokázat ale v tomto státě se nám už stalo hodně nepravostí o náš dům jsme se soudili 10 let i když bylo jasné že jsme v právu bohužel je to smutné že slušní lidé kteří platí daně nepáchají zločiny jsou hned na pranýři ale nebudu si tady plácat játra o to nikdo nestojí jenom jsem zklamaný a naštvaný že za malou chybu mám tvrdě platit je to ponaučení ale nevím jestli správné

Vít Rotrekl

Možná že je už pozdě, ale spojil jste se s právníkem?
Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)

Jan Kalous

Mě přišlo obvinění dnes ale plánuji to zítra

Oliver Mička

Nejedná sa síce o panelák ale už vo viacerých domoch kde som bol niečo robiť som videl poistku/istič až za meranou časťou (elektroinštalácia stará asi 35-40r ). Istenie elektromera bolo riešenie poistkami na stĺpe. Keď som upozornil pracovníka energetiky povedal mi že však sa to voľakedy tak robilo.
- Projektovanie a programovanie PLC (Rockwell,Siemens,atd).
- Meniče a pohony.
- RaM.
- Elektroinštalácie do 1000V.

Jan Kalous

toto taky nebyl panelák ale činžovní dům z roku 1960-65 nevím přesně.

Roman GAJDOS

Pokiaľ by došlo k súdnemu sporu (čo predpokladajme, že dôjde, ak sa budete brániť), tak súd by sa mal v prípade pochybností o vine (čo neviem ako by vám jednoznačne chceli preukázať, že ste to spravili Vy) prikloniť "na vašu stranu". Len to "všetko" okolo toho...  :-[

Jan Kalous

Teď jsem si pročítal obvinění a tam vyloženě píšou že jsem odpojil elektroměr do celého bytu a to už vůbec nechápu