• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

07.01.2026, 04:44

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jak připojit elektřinu ze sloupu vzdušného vedení?

Started by marekss, 20.09.2011, 20:13

previous topic - next topic

marekss

20.09.2011, 20:13 Last Edit: 20.09.2011, 20:25 by Miroslav Minařík
Koupil jsem si stavební parcelu,...
bez elektrické přípojky ,..
ale se sloupem ...
a vedením nad hlavou.

Ze sloupu již očividně někdy stahnutá elektrika byla ,..
jsou tam ještě spony a na zemi je zemnící kolík.
Byl jsem na eonu, a tam mi řekli, že to nebude problém to stahnout, pouze stačí sepsat smlouvu, zaplatit 8 000 kč  a eon postaví kapličku, a hradí jí do půlky ,.. což jsem nepochopil.

Petr Doležal

Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení

Milan Karvánek

Quote from: marekss on 20.09.2011, 20:13
...  a eon postaví kapličku, a hradí jí do půlky ,.. což jsem nepochopil.

já ano, je to od nich velice bohulibý čin, zaplať Pán Bůh  o:-)

Radek Červený

E-On hradí přípojku, což v tomto případě bude svod ze vzdušného vedení, ukončený hlavní přípojkovou či pojistkovou skříní. V tomto případě umístěné na tom sloupu.
Pokračování z hlavní pojistkové skříně, rozvaděč měření, odvod do objektu, atd. si již hradí odběratel.
Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz

marekss

ano,..3x 16A mi doporučili,...bude to chata,...25 m 2,to prý stačí ,..dále bych chtěl vědět,..jestli mi rovnou připojí i stavební rozvaděč ( nejradši bych to udělal jako známý,..že má na kapličce zezadu zásuvkovou skřín,..vedenou jako stavební rozvaděč,  ,..myslíte že bude něco takového možné? děkuju

Oliver Mička

Nie som si istý na aký čas je určená stavebná prípojka.
- Projektovanie a programovanie PLC (Rockwell,Siemens,atd).
- Meniče a pohony.
- RaM.
- Elektroinštalácie do 1000V.

Lubomír Jindra

Quote from: marekss on 21.09.2011, 19:44
ano,..3x 16A mi doporučili,...bude to chata,...25 m 2,to prý stačí ,..dále bych chtěl vědět,..jestli mi rovnou připojí i stavební rozvaděč ( nejradši bych to udělal jako známý,..že má na kapličce zezadu zásuvkovou skřín,..vedenou jako stavební rozvaděč,  ,..myslíte že bude něco takového možné? děkuju

Ne nepřipojí.

1. EON zřídí přípojku t.j. svod ze sloupu ukončený v rozvaděči (kapličce) HDS s pojistkami.
2. Pak si najmete firmu a na vlastní náklady si necháte postavit elektroměrový rozvaděč (druhá kaplička) pro měření.

Když si objednáte (o dost dražší - připomínám platit ho budete i s prací kompletně vy) můžete mít rovnou vestavěný okruhový rozvaděč i se zásuvkami.
Revize, instalace a opravy elektrických zařízení
Liberecký kraj
www.elektroinstalace-jablonec.cz
jindra@elektri.cz