• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

07.01.2026, 04:44

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Myslíte, že využíváme všech našich vodních toků dostatečně?

Started by Redakce portálu Elektrika.cz, 30.09.2011, 08:02

previous topic - next topic

Redakce portálu Elektrika.cz

Řízení malých vodních elektráren (MVE)
Řízení malých vodních elektráren (MVE) - Zvláštní postavení ve výrobním programu IVAR zaujímají aplikace v oblasti malých vodních elektráren, kterými se zabývá divize v Brně. V součinnosti s firmou ČKD Blansko engineering realizovala dodávky elektrovýbavy vodních elektráren do ...
Zdroj: zde...

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
Myslíte, že využíváme všech našich vodních toků dostatečně?

Milan Hudec

Hlavně, aby to nedopadlo jako s fotov., navíc jsem přesvědčen, že vodní elektrárny škodí rybám.

Radek Červený

Quote from: Milan Hudec. on 30.09.2011, 09:03
Hlavně, aby to nedopadlo jako s fotov., navíc jsem přesvědčen, že vodní elektrárny škodí rybám.

Já jsem zase přesvědčen, že vodním elektrárnám škodí zelení ekoteroristé.

Taková vodní elektrárna Dlouhé Stráně ( i když to není malé vodní dílo ) by měla být zapsaná na seznam divů světa, protože dnes něco podobného s dnešní legislativou už v této republice nikdo nikdy nepostaví.
Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz

Milan Hudec

Quote from: Radek Červený on 30.09.2011, 11:25
Já jsem zase přesvědčen, že vodním elektrárnám škodí zelení ekoteroristé.

Taková vodní elektrárna Dlouhé Stráně ( i když to není malé vodní dílo ) by měla být zapsaná na seznam divů světa, protože dnes něco podobného s dnešní legislativou už v této republice nikdo nikdy nepostaví.

Dlouhé stráně jsou krásný, to souhlasím, leč rybou bych tam nechtěl být.

Radek Červený

Oni to pak pod turbínou chytají do síta a dodávají to do Lídla jako Tuňáka  :D Soudě podle té drtě, co Lídl v těch konzervách prodává  ;D
Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz

Jiří Schwarz

Dlouhé stráně bohužel neznám, ale takové Hracholusky jsou taky krásné, jen tam nejsou vidět "žádné dráty". Že by tam nebyly?
A Nýrská přehrada je snad ještě krásnější svým umístěním, ale tam je jiný režim, včetně zákazu koupání, protože to je zdroj pitné vody pro část plzeňského kraje.
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Milan Hudec

Quote from: Radek Červený on 30.09.2011, 12:05
Oni to pak pod turbínou chytají do síta a dodávají to do Lídla jako Tuňáka  :D Soudě podle té drtě, co Lídl v těch konzervách prodává  ;D

Lídl je obchodník roku, Minia je stále kupovaná, Tango je beznadějně nejpoužívanější, do země se dává pozink, chrániče se montují obyčejné místo spolehlivějších, lidi jsou ochotni zaplatit za lejstro, které říká, že nemusí mít hromosvod, přepěťovky jsou stále bižuterií, nikoli standartem, nějakej vůl mě každý druhý den nabízhí aktiváky,nevím jak vy, já jdu na pivečko, pokud někdo z vás má cestu stejnou, z plného srdce přeji správnou míru, hustou pěnu, správnou teplotu a řádný návrat do domácích peřin.

garaj

Vidíte pán Hudec,ako správne ste to pochopili.Atomové elektrárne zrušme lebo sú najnebezpečnejšie.Parné elektrárne zrušme lebo škodia ovzdušiu.Vodné elektrárne zrušme lebo škodia rybám.Ľudí... lebo škodia všetkému.Z každého niečo ale nechajme pre ochranárov,aby mali do čoho vrtať.Nech si o tomto urobí každý svoj názor.

Miroslav Minařík

Quote from: Milan Hudec. on 30.09.2011, 16:32
Lídl je obchodník roku, Minia je stále kupovaná, Tango je beznadějně nejpoužívanější, do země se dává pozink, chrániče se montují obyčejné místo spolehlivějších, lidi jsou ochotni zaplatit za lejstro, které říká, že nemusí mít hromosvod, přepěťovky jsou stále bižuterií, nikoli standartem, nějakej vůl mě každý druhý den nabízhí aktiváky,nevím jak vy, já jdu na pivečko, pokud někdo z vás má cestu stejnou, z plného srdce přeji správnou míru, hustou pěnu, správnou teplotu a řádný návrat do domácích peřin.

Milane prosím tě nepropadej skepsi.
Občas mám podobný globální vztek, ale procházka po čerstvém vzduchu to spraví! :-)
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Milan Hudec

Mirku, děkuji za starost, nicméně mohu říci, že po propláchnutí jsem opět ve formě. :)

Khun Václav

Quote from: Radek Červený on 30.09.2011, 11:25

Dlouhé Stráně jsem měl to štěstí navštívit:) Nýbrž nejvíce se mi líbil "Les Království" nedaleko Dvora Králové. :)