• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 22:03

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Dalo by se v koupelně zakopat uzemnění?

Started by Jiří Schwarz, 17.10.2011, 07:36

previous topic - next topic

Jiří Schwarz

17.10.2011, 07:36 Last Edit: 17.10.2011, 07:50 by Miroslav Minařík
Tak máme novou pračku. Fascinují mi na ní 2 věci.
1) i relativně jednoduchá a levná pračka má tlačítko RESET! Prostě jak říkal bývalý kolega, 19. století - století páry, 21. století - století RESETů
2) naprosto skvělý návod!

Ona to většina uživatelů nečte. Ale pokud by se někdo opravdu začetl do pokynů ke zprovoznění pračky, mohl by pocítit potřebu zakopat v koupelně uzemnění! Když je to ze zákona povinné...
Také se mi nepodařilo koupit "spínač zbytkového proudu"!

Tak jen doufám, že jsem "dostatečně" kvalifikovaný elektrikář, abych mohl pračku připojit k síti! Osobně neznám lidi, co by si pozvali "kvalifikovaného elektrikáře" aby jim spotřebič připojil do zásuvky!!
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Daniel Hudzík

Quote from: Jiří Schwarz on 17.10.2011, 07:36
Tak jen doufám, že jsem "dostatečně" kvalifikovaný elektrikář, abych mohl pračku připojit k síti! Osobně neznám lidi, co by si pozvali "kvalifikovaného elektrikáře" aby jim spotřebič připojil do zásuvky!

Ale co ked im ten "elektrikar" nakaze vytrhat dlazbu, polozit pasovinu a pripojit k pracke..  ;)
Byť blbcom nie je chyba, ale ostat nim áno.

Milan Hudec

Já si koupil poměrně drahou pračku, návod jsem nečetl, ale co bylo první, tak jsem vyměnil přívodní šnůru (byla veeeelice krátká, hnusná šedá a "slabá" - hřála).

Jan Kelbich

Něco mi říká, že se to tam asi dostalo z anglického názvu .... Kdysi jsem četl úžasný strojový překlad o tom, že překladač (kompilátor) je "plášť citlivý" (schválně - kdo víte, co to je ?).

Osobně neznám lidi, co by si pozvali "kvalifikovaného elektrikáře" aby jim spotřebič připojil do zásuvky!

Jo, jo, kdysi se podobná blbost vyžadovala k připojení telefonu.

Digital IC design engineer, zajímací se též o silovou elektrotechniku

Oliver Mička

Ono niekedy je docela sranda čítat návod k elektrickému spotrebiču vo viac jazykoch.. Čo jazyk tak to originál.
- Projektovanie a programovanie PLC (Rockwell,Siemens,atd).
- Meniče a pohony.
- RaM.
- Elektroinštalácie do 1000V.

Martin H.

Quote from: Jan Kelbich on 17.10.2011, 08:32
Kdysi jsem četl úžasný strojový překlad o tom, že překladač (kompilátor) je "plášť citlivý" (schválně - kdo víte, co to je ?).

Tipnem si "case sensitive".

Ale na toto netreba stroje, výhrada k jednej diplomovke raz bola, ze "premazať (počítačovú) pamäť" je v slovenčine nespisovné. Má byť "premastiť"  :D

Jan Kelbich

Quote from: Martin H. on 17.10.2011, 08:48
Tipnem si "case sensitive".

Bingo, je to tak. Obzvlášť krásně ale vyjde srvonání správného českého překladu (rozlišuje velká a malá písmena) s tím strojovým. Neznalí věci nechtějí věřit.

A s tou diplomkou je to taky povedený kousek. Já jsem zase slyšel, že prý kdosi doprostřed diplomky připsal větu : "Šrouby se vyrábějí ze dřeva, protože to nikdo nečte."

Digital IC design engineer, zajímací se též o silovou elektrotechniku

Fuk Tomáš

17.10.2011, 17:08 #7 Last Edit: 31.03.2013, 13:45 by Miroslav Minařík

Tak až ho seženete, ne abyste škudlil na nějakém tom miliampéru. Výrobce píše, že jich má být nejmíň 30  ;D
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)