• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

10.01.2026, 23:52

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Hodily by se vám rozvaděče také jako police do sklepa?

Started by Miroslav Minařík, 26.11.2011, 12:15

previous topic - next topic

Miroslav Minařík

Po dlouhé době jsem se jednou objevil v superbadatelně mého spolužáka.
Když mi ukázal sklepní prostory vybavené starými ezeťáckými rozvaděči ovanula mne nostalgie.

Uznejte sami, není krásné mít pod domem takovou rozvodnu? I když jsou uvnitř skříní třeba jen marmelády?  (dance) (dance) (dance)
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Jozef BABJAK

To je praktické niekam na chalupu. Prípadný zlodej pred tým bude mať rešpekt, nechá to na pokoji a neodváži sa toho ani dotknúť.

8)

Zdenek Rajmont

Nejen do sklepa. V práci máme se starých skříní nejen regály, ale dík tuhým rámům i několik pracovních stolů. Zvlášť Rittall je kvalitní ...
Pokud je problém neřešitelný, tak to nikomu neříkejte. Vždy se totiž někde najde blbec který to neví a vyřeší to.
Kdo dře jako kůň, je osel.
www.rajmont.cz

Oldřich Morávek

Staré rozvaděče takto používám už řadu let v garáži.
Kde za pár korun (cena šrotového železa) seženete bytelnou skříň v komaxitu, nebo v nerezi?
V jednom mám uložené postřiky a podobné jedy, protože k otevření potřebuju kličku, kterou mám u sebe a trochu síly. Nemusím se bát, že mi tam vleze dcera, nebo synovci.  >:D

Radek Červený

Tak skříně z rozvaděčů sice ještě nemám, ale s oblibou používám drátěné kabelové žlaby ve skladě na uložení lišt, tuhých instalačních trubek a zářivkových trubic, na dílně pak na různé DIN lišty, záslepky do otvorů na jističe, fázové lišty, různé konstrukční profily atd.
Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz

Jiří Schwarz

Ono by se to mohlo použít i jako zajímavá krýš některých věcí, které je třeba schovat před ženskými...
Na dveře dát tabulku s velkým bleskem a pro efekt a větší přesvědčivost dovnitř stykač pod napětím, s lehce naklepnutým jádrem, aby trochu vrčel...
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Vít Rotrekl

Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)

Daniel Hudzík

Ked som to ukazal mojej polovicke, bolo mi povedane "Ani nepomysli ze by si take nieco dotrepal domov"
Byť blbcom nie je chyba, ale ostat nim áno.

Krýdl Petr

Quote from: Daniel Hudzík on 27.11.2011, 21:28
Ked som to ukazal mojej polovicke, bolo mi povedane "Ani nepomysli ze by si take nieco dotrepal domov"

Berte to jako fór, ale kdo je u vás napsaný na jmenovce u zvonku?
Říká se, že ten kdo je doma napsaný na zvonku, tak ten poroučí (rychle tam napište sebe).
Jinak ale k věci, z podobných rámů skříňových rozvaděčů jsem si narychlo udělal fóliovník na okurku-hadovku. Zkrátka máme všichni všestranné využití.

Juraj Hámorský

Škoda, že taký rozvádzač nemám, určite by som mu našiel podobné využitie.
Jedine, ešte ma napáda, že o poschodie nižšie sa taký nachádza, v rozvodni, žeby som ho .... :)

František Bernard

Takovýto rozvaděč mám již 35 roků v dílně. Zavřu jeho dveře a je uklizeno.