• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

10.01.2026, 23:52

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jaký kabel použít k sondám do vrtu pro hlídání výšky hladiny vodního sloupce?

Started by vrt, 19.12.2011, 07:53

previous topic - next topic

vrt

Jaký typ kabelu mám použít k sondám pro hlídání výšky hladiny vodního sloupce ve vrtu.
Napětí 5V AC délka cca 15m.
Jde mi o to,aby vydžel když bude ponořený ve vodě, zda je možno použít standartní vodič třeba RG-CYA 1x 0,75.

František Šohajda

Spíše než kabel, budete asi potřebovat dokonalé "vodotěsné" provedení spoje....!

Některá čidla se už vyrábějí se "zapojenými" kabely tuším podle délky přání zákazníka až 50bm....
Dávají tam kabel odolný i chamikáliím neco na způsob teflonu...Přesný název jsem nehledal. :-\
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Daniel Hudzík

Kazdy seriozny predajca/servisak ponornych cerpadiel a prislusenstva vam na zakazku zhotovi sondy so spojmi, na ktore budete mat aj zaruku.
Byť blbcom nie je chyba, ale ostat nim áno.

Krýdl Petr

Z vlastní zkušenosti doporučuji koupit komplet soubor sondy + kabel (dokonale zalité, sondy v provedení nerez) od výrobce. Dá se opravdu sehnat v délkách po 5-ti metrech. Kabel, nebo vodiče vydrží, tam není problém. Největší problémové místo je vlastní přechod ze sondy do vodiče. Cenově se myslím dá kombinace pro 25 m pořídit do cca 1000 Kč.

Milan Hudec

Pouze bych připoměl existenci kabelů/vodičů určených přímo k použití do pitné vody (norm)