• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Mohu vyměnit jistič obvodu 10A za 16A když je hlavní také 16A?

Started by kucerovicj1, 08.01.2012, 12:00

previous topic - next topic

Jiří Mudra

To je prostě typická vlastnost našeho národa:
Dát peníze druhému? nikdy
Dát peníze za materiál? dyť to trochu funguje, tak proč? Nikdy
trochu zahejbat ručičkama? ani mě nehne...

Znám několik lidí, kteří mají dost rozumu na to, že si řeknou: uděláme rekonstrukci, život mé rodiny a má nemovitost mi za to stojí. - a protože práce odborníka není z nejlevnějších, tak se domluví a sami si připraví trasy pro kabely.

Jenže pak je ta druhá část lidí, kteří, jako tazatel, nevidí, repspektive nechtějí vidět, že je stávající stav více než ohrožuje. Jenže to radši korunu nechat v kapse, než ji investovat do bezpečí. Však, fungovalo to "dodnes", určitě to bude fungovat i nadále  (zle) ... Radši těch pár korun dát za další báječný autobusový zájezd na Bibione... a práci ručiček si nechám do zaměstnání, tam za to mám korunu.

Soudný člověk by asi začal uvažovat nad tím, že je něco špatně, když se to na odborném portálu dozvěděl.
Elektrikář - údržbář §6, §8

MirecB

15 A ističe sa samozrejme ešte vyrábajú a predávajú. Okrem iných výrobcov ich ponúka aj firma BONEGA.

moto

Quote from: MirecB on 09.01.2012, 20:44
15 A ističe sa samozrejme ešte vyrábajú a predávajú. Okrem iných výrobcov ich ponúka aj firma BONEGA.

Jenže v tom případě už nejspíš nebude vyhovovat jištění kabelu.  ::)

Jiří Schwarz

Když padá jistič, natáhne se prodlužka z jiného okruhu...
Když v koupelně padá chránič, připojí se pračka přes prodlužku na jinou zásuvku, bez chrániče...

A víte co je zajímavé? Je v této zemi námi jistá komunita. Když nejde nastartovat jedno auto, přehodí se značky na jiné. Vždyť je to jedno, stejně žádné nemá STK,...

Kdo nechápe co tím myslím, tomu to asi nemá cenu vysvětlovat...
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Václav 3

Quote from: Daniel Hudzík on 08.01.2012, 12:35
... nakolko mate instalaciu z Al vodicov (myslim ze to je dokonca AGY v "handrovej" izolacii)

Můstkové vodiče AGY byly používány od 60. let, žíla hliník, na ní izolace z barevné gumy a navrch PVC plášť, toto jsou vodiče starší min o 10 let, jejich označení bývalo N nebo NG, to záleží na vrstvách izolace, pokud je použito jen vícenásobné napuštěné opletení je to typ N, novější provedení pak bylo s gumovou izolací na žíle a navrch napuštěné opletení t.j. typ NG.

Petr Doležal

Na uvedeném vlákně
http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,8486.15.html
je od kolegy Buldy tabulka starých kabelů.
Je to ale umístěno v profi zóně.
Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení

Petr Doležal

Z 18 stránek jsem vytáhl alespoň ANG
Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení

Milan Hudec

Quote from: Václav 3 on 10.01.2012, 09:43
Můstkové vodiče AGY byly používány od 60. let, žíla hliník, na ní izolace z barevné gumy a navrch PVC plášť, toto jsou vodiče starší min o 10 let, jejich označení bývalo N nebo NG, to záleží na vrstvách izolace, pokud je použito jen vícenásobné napuštěné opletení je to typ N, novější provedení pak bylo s gumovou izolací na žíle a navrch napuštěné opletení t.j. typ NG.

Mám pro vás plný pytlík kladných bodů za Vaše dlouhodobě podávané odp. na úrovni (poklona)

Václav 3

Já jich tady pro vás a několik dalších kolegů mám plnou krabici a doufám, že je časem budu moci přidělit.

Daniel Hudzík

Quote from: Václav 3 on 10.01.2012, 09:43

za objasnenie, setrim pre vas plusove body
Byť blbcom nie je chyba, ale ostat nim áno.