• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Jak montujete vypínače do skleněného obkladu u kuchyňské linky?

Started by kenad, 25.02.2012, 15:33

previous topic - next topic

kenad

Jak montujete zásuvky a vypínače řady Tango do skleněného obkladu za prac.desku?
Když to sklenáři instalovali celkem mě postrašili, že se nesmí v žádném místě plech.rámeček (strojek,zásuvka) dotýkat skla, že při dotažení prasne (to sklo).
Máte s tím nějaké zkušenosti?

Jiří Schwarz

Když už jsem se s tím musel poprat, vybrali jsme takové zásuvky, které jsou opřené jen držáky o krabičku, právě aby nevznikal tlak na sklo. Zalepit a usadit krabici, aby pěkně seděla, to je trochu piplačka, "rychlozedníci" by si tím asi zkazili "průměr"...
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Vít Rotrekl

Pokud je sklo/zrcadlo dobře přilepené a nepruží, tak není problém rámeček přímo na zrcadlo. Vypínače a jednoduché zásuvky od Tanga nebudou problém, protože mají ten rámeček dost velký aby se tlak na sklo rozložil do větší plochy. U dvojzásuvek to je složitější, protože ty mají ty opěrné plechy dost malý a je nutný mít díru fakt přesně okolo krabičky.
Je ještě řešení podložit strojky matičkami nebo podložkami (osobně používám M5) a těch dáti potřebné množství aby byl strojek opřen o matičky a ne o sklo.
Hlavně dotahovat šroubky s citem :)
Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)

Zdenek Hejčl

Než mordovat podložky, nebo matičky raději používám nástavce na krabičky z plastu od koposu.
Má to jen malý problémek ty O kroužky jsou o kousek větší než krabička...  :'(
To bych rád věděl proč jsou větší. Vysvětlení může být, že se dají použít jen na jeden druh krabičky.  (plc)
Pravda je taková, že je víc druhů krabiček KP, KU atd. s různým průměrem a pak do nich jde těžko narvat dvojzásuvka a ještě srovnat - pootočit konkrétně ABB.  :-[
Mohu použít vhodnější - větší, ale když si investor vzpomene dodatečně.....
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy
Výroba, montáž a servis vah. EU

kenad

No tak jsem to zvládl,podkládal jsem to matičkama,také používám M5 a podložkama jsem to dolaďoval,no práce hrozná :P Už se těším až to budu dělat příště  ;D