• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

15.01.2026, 14:35

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Zná někdo hradicí členy HDO pro velké výkony?

Started by Milan Illek, 04.04.2012, 15:14

previous topic - next topic

Milan Illek

Mám na mysli ty, které se zřazují např. za tr. 1000 kVA na stranu 400 V?

Miloslav Zubal

Řešil jsem tento problém na VE Ostružná, ČEZ doporučil firmu z Českých Budějovic, která je schopná tyto členy navrhnout a
dodat včetne měření pro ČEZ.

Rufer Vladislav

hradící členy HDO používáme od firmy RUFER. Dodali nám je na KGJ Benešov, nebo KGJ Blatná a Tanvald. ČEZ Energo je vyžaduje.

Tomáš Gregr

Tyto hradící členy vyrábí firma EGC v Českých Budějovicích. 

Milan Illek

Quote from: Tomáš Gregr on 12.05.2015, 10:01
Tyto hradící členy vyrábí firma EGC v Českých Budějovicích. 

Mám dojem, že to jsou pouze překupníci. Na požadavek zaslání schéma poslali obecné schéma LC rezonančních obvodů, bez popisu, a jako podklad pro projekt fotografii (!), žádné technické údaje, štítek, či CE. Úžasné, vzhledem k ceně přes 100 tis.  :o
A o nutnosti umístění do daného bodu sítě rozhodli dálkově provedeným výpočtem.
Přitom, vzhledem k velikosti, nelze toto zařízení montovat dodatečně do stávající trafokomory, s připojením nn např. 4x AYKY 240. ::)

Tomáš Gregr

QuoteMám dojem, že to jsou pouze překupníci. Na požadavek zaslání schéma poslali obecné schéma LC rezonančních obvodů, bez popisu, a jako podklad pro projekt fotografii pozor, žádné technické údaje, štítek, či CE. Úžasné, vzhledem k ceně přes 100 tis.  Šok

Bohužel mám obavu, že většina firem nabízejících tento sortiment jej stejně překupuje od EGC

QuoteA o nutnosti umístění do daného bodu sítě rozhodli dálkově provedeným výpočtem.

Na výpočty používají vlastní software, kterým simulují různé stav v DS. Pokud vím, alespoň E-ON jej k výpočtům používá.

QuotePřitom, vzhledem k velikosti, nelze toto zařízení montovat dodatečně do stávající trafokomory, s připojením nn např. 4x AYKY 240. Kroutím očima

Potom nezbývá nic jiného, než vložit nový rozvaděč s těmito hradícími členy někam mezi trafostanici a hlavní rozvaděč nn. Ideálně do nn rozvodny.

Michal Varholek

několik jsme jich již koupili od RUFERa, vyrábí si je sami, stejně jako trafa. Kondenzátory pro naladění frekvence HDO samozřejmě nakupují v Žamberku. Co se týče ceny, tak jsou levnější než EGC, protože ti to překupují. Hradící člen od RURERa máme třeba na KGJ Kaznějov.