• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Jakou zvolit zásuvku a spínač na dálkové ovládání?

Started by jamsuk, 06.04.2012, 14:24

previous topic - next topic

jamsuk

06.04.2012, 14:24 Last Edit: 06.04.2012, 19:56 by Miroslav Minařík
Existuje nějaká zásuvka nebo spínač na 400V (380V) ovládaný na dálku?
Našel jsem jen pro 230V.

Mám staré čerpadlo na 400V a potřeboval bych ho spouštět dálkově.
Neví někdo jak by se to dalo udělat a jestli to vůbec jde?

František Šohajda

Jde to, stykač na 400V a cívku ovládat oněma 230V a je to !! ;D ;D ;D
Pro elektrikáře otázka hodiny.... (dance)
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Vít Rotrekl

a nemusí to být ani zásuvka stačí spínat ten stykač. Koukněte na stránky ENIKA Nová Paka. Celkem spolehlivé řešení.
Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)

Michal Slabý

Jde o to, co si představujete pod pojmem "na dálku"?
Revize E1B

jamsuk

Na dálku si představuji cca 50m max. spíše něco kolem 25m

Takže podobná zásuvka (viz obrázek) nebo nějaké levnější řešení pro 400V neexistuje? (samozřejmě kromě toho zapínat ručně)

Čerpadlo je staré cca 30 let takže žádné velké investice do toho dávat nechci. Myslel jsem něco tak do tisíce max. Na stránkách ENIKA vyjde stykač (spínač) + vysílač kolem 2 tisíc a to nepočítám práci elektrikáře. To už by se vyplatilo koupit nové čerpadlo a výše zmíněnou zásuvku na 230V. Ale čerpadlo je funkční a celkem výkonné, tak proč měnit.

Čerpadlo zapínám max 2x týdně na závlahu trávníku a záhonu, lítat pořád zapínat,uchytit hadici atd. je nepraktické.

Petr M

Záleží na tom, co si představujete. Já jsem to řešil pomocí spínače  vysokým krytím, který byl na zahradě, 20m kabelu a stykače v krabici společně s přepínačem TRVALE ZAPNUTO - VYPNUTO - D8LKOVĚ ZAPNUTO  a indikační doutnavky. Vyšlo to tuším kolem té tisícovky. Ale nebyl tam bezdrátový komfort...

jamsuk

Juraj Hámorský

stykac na 400V a budete ho ovladat takou zasuvkou aku ste ukazali v minulom prispevku. pán František Šohajda vám to uz prezradil :) cena: stykac + DO zasuvka + cena elektrikara