• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 18:28

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Odkud je asi tato instalace?

Started by Jakub Drbohlav, 22.05.2012, 23:43

previous topic - next topic

Jakub Drbohlav

22.05.2012, 23:43 Last Edit: 10.06.2012, 10:25 by Miroslav Minařík
Dovolím si přidat něco na odlehčení našich jinak převážně vážných diskuzí  8)
Kdo uhádne, kde se nachází tato krásná instalace, má u mě krabičku LR6tek.
Instalace je v provozu, dynamo, bohužel, nikoliv.
Podotýkám, že instalace je součástí jisté muzejní expozice a je provozována na 24V  ;)

Další fotky doplním po "uvolnění" příspěvku, teď to nejde...

Oldřich Morávek

Připomíná mi to "dědečkův dům" ze Saturnina. Dle doktora Vlacha to bylo ideální místo pro elektrárnu, ale špatné pro obytný dům.   ;)

Snad to je nějaké muzeum kolegy Křižíka?

Jozef BABJAK

Podľa precíznosti prevedenia, kapitálke "D" v článku na nástenke a dĺžky slov v nápise na ampérmetri typujem nemecky hovoriacu krajinu. Ničmenej, pokojne to môže byť v Čechách - napr. väčšina malých vodných elektrární v Čechách bola postavená počas proketorátu.

Miroš Jan

Tak tu mramorovou desku, (respektive o něco větší), jsem naposled viděl v elektrárně. Je to už několik let, co jsem se podílel na jedné zakázce, na vodní elektrárně na Černé Tise. Tam mě právě fascinoval ovládací pult z mramoru. Pohled na tu starou práci, prostě paráda. :)
Z těch fotek, nepoznám, odkud jsou.
:(
elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace

Rozmahel Vladimír

Vodní elektrárna, fázování na nulu.

Jozef BABJAK

Čo je fázovanie na nulu?

Jakub Drbohlav

Další fotky...

Jakub Drbohlav

a ještě pár kousků...

nápověda: je to blízko Dukovan >:D

Rozmahel Vladimír

Přesnější by bylo asi vhodné uvést fázování na tmu. Voltmetry nebo žárovky se zapojí mezi zdroj a přifázovávanou síť. V okamžiku nuly nebo tmy je nulový rozdíl napětí a zdroj lze připojit do tvrdé sítě.
Další už si netroufám odhadovat, pouze bych si tipl, že noha vedle generátoru je velikost č.10.  :D

Jiří Schwarz

Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Petr_P

Nevím, zda je to přesně odtud, ale něco podobného mají v dalešickém pivovaru.

Jakub Drbohlav

jo to je ono  (funny)
Muzeum C&K pivovarnictví v Dalešickém pivovaru.
Slíbená výhra je k vyzvednutí u mě v kanclu ;)

Ivan Polínek

Přidám taky něco do placu, zatím jen 3 obrázky, zařízení bylo ještě před 14 dny v provozu. Co to je?
RT - E1/B; pro laiky: revizní technik bez omezení napětí i v prostředí s nebezpečím výbuchu

Petr M

Ivan Polínek

Pro Petra M, špatná odpověď, tak jednoduché to zase nebude
RT - E1/B; pro laiky: revizní technik bez omezení napětí i v prostředí s nebezpečím výbuchu

Filip Dobiáš

Že by to bylo ovládání vodního reostatu?
Sám-li spravuješ - více škody naděláš; zavolej dborníka a máš po starosti

Oldřich Morávek

Součást zauhlování kotelny?

Ivan Polínek

Pánové, stále špatná odpověď. Přidám nápovědu, ovládá to elektrické zařízení.