• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Stačí 2pol. 25A proudový chránič na dva okruhy?

Started by MildaCZ, 04.06.2012, 17:09

previous topic - next topic

Vít Rotrekl

Quote from: Miroš Jan on 05.06.2012, 22:49
Má to jeden háček. Tento typ proudového chrániče, není určen na trh v ČR.

Důvod?
Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)

Petr Doležal

Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení

Miroš Jan

elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace

Vít Rotrekl

Aha už rozumím, Já přemejšlel proč ten MOeller. A to bylo myšleno na toho číňana. o:-)
Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)

Jiří Schwarz

Quote from: Vít Rotrekl on 06.06.2012, 06:43
Aha už rozumím, Já přemejšlel proč ten MOeller. A to bylo myšleno na toho číňana. o:-)

To "poslední" není "číňan", to je taky Moeller!
Že by "českému Moellerovi" vadilo, když to "zahraniční Moller" dokáže o tolik levněji?

Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Václav 3

Já to poněkud nechápu. Buď jsou tyto typy chráničů a jističů stejné, jako ty určené a homologované pro náš trh a je v tom pouze ekonomický zájem v nějaké jiné zemi zlikvidovat konkurenci extrémně nízkou cenou značkového výrobku a zároveň je potřeba zajistit, aby na to obchodníci a elektrikáři nepřišli  a zboží neexportovali jinam sami, nebo jsou to výrobky "méněcenné" a prodávají se tam, kde na člověku ani majetku zas tak moc nezáleží?

Arnost Bilek

Quote from: Miroš Jan on 05.06.2012, 22:49
To : MildaCZ
Krásná fotka.  Taky byl levný?
Má to jeden háček. Tento typ proudového chrániče, není určen na trh v ČR.

Hrozne... Jak pak ma clovek vedet co kupuje ( pochopitelne pres internet - v obchode snad maji pravy Moeller ).. Jak je to vubec mozne ? To jako nekdo okopcil i logo bo co ?

Lubomír Jindra

Obchod - byznys je to hlavní, tomu je podmíněno vše ostatní. Bez úspěšného obchodu žádná firma nemůže existovat. Cena není konstanta jak se mnozí stále domnívají. Dobře to je vidět třeba u operátorů: skončila mi smlouva, požádal jsem O2 o převod čísla k Vodáči... Zůstal jsem u O2, bez smlouvy (stačilo říct že smlouvu nechci), 300 volných minut do všech sítí, 150 volných SMS vše za pohádkových 300Kč včetně dph. Kdo je nezmačkne tak za stejné služby platí třeba 1500Kč jako já před rokem  ;)

K tématu:
opět mám pocit že někdo šťourá, nejdříve vytáhne napodobeninu a pak přístroj z jiného trhu. To je ale náhoda že  ;)
Revize, instalace a opravy elektrických zařízení
Liberecký kraj
www.elektroinstalace-jablonec.cz
jindra@elektri.cz

Petr M

Quote from: MildaCZ on 05.06.2012, 22:21
takže asi raději beru tento :

A na fotce logo Aukra. Hned je vidět, jak si vážíte zdraví nebo života. Kde berete záruku, že ten přístroj nepřestál zkrat L-PE? Že už nebyl X let v provozu na vyšším proudu, než výrobce povoluje? Že nebyl někde půl roku vystaven kondenzující vlhkosti?  (zle)

Proudový chránič vás má chránit a osobně bych se bál věřit bezpečnostním prvkům od anonymního překupníka s podezřele nízkou cenou v internetové aukci. Stejně jako třeba brzdový destičky do auta nebo popruhy na práci ve výškách. Prostě jsou věci, na kterých ze zásady neřeším na prvním místě cenu, ale certifikace, výrobce a dodavatele...  (norm)

MildaCZ

Priznam se, ze jsem chtel usetrit a proto jsem hledal na aukru, coz se ukazalo jako spatny napad, alespon vim ze se neco takoveho u prodejcu muze stat a radeji tyto sortimenty kupovat v kamennych obchodech kde je kvalita jistta...

Lubomír Jindra

Quote from: MildaCZ on 06.06.2012, 16:02
Priznam se, ze jsem chtel usetrit a proto jsem hledal na aukru, coz se ukazalo jako spatny napad, alespon vim ze se neco takoveho u prodejcu muze stat a radeji tyto sortimenty kupovat v kamennych obchodech kde je kvalita jistta...

(jednicka)
Revize, instalace a opravy elektrických zařízení
Liberecký kraj
www.elektroinstalace-jablonec.cz
jindra@elektri.cz