• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 16:50

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jak provést uzemnění u starého řadového domu?

Started by Filip Mečíř, 10.08.2012, 14:28

previous topic - next topic

Filip Mečíř

10.08.2012, 14:28 Last Edit: 21.08.2012, 23:23 by Miroslav Minařík
Mám starý řadový dům a pokud vím tak není provedeno uzemnění. Budeme izolovat jižní stěnu. Přemýšlím nad uložením zemnícího pásku s tyčemi, ale nemohu ,,obkroužit´´ celý dům, jak to provést v tomto případě? 1m od základů pásek a další pásek 1m od něho a co 9m zattlouct tyč tedy celkem na jednom pásku 3? Jaký materiál měď nebo nerez?

Miroslav Minařík

Quote from: Filip Mečíř on 10.08.2012, 14:28
Mám starý řadový dům a pokud vím tak není provedeno uzemnění. Budeme izolovat jižní stěnu. Přemýšlím nad uložením zemnícího pásku s tyčemi, ale nemohu ,,obkroužit´´ celý dům, jak to provést v tomto případě? 1m od základů pásek a další pásek 1m od něho a co 9m zattlouct tyč tedy celkem na jednom pásku 3? Jaký materiál měď nebo nerez?

Řekl bych, že se to tu již probíralo.
Jaký je terén a vodivost půdy?
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Jiří Schwarz

Uzemnění čeho? Jaké? Proč?

Máte hromosvod? Je "funkční"? Máte k němu platnou revizní zprávu?
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

novy1

Quote from: Filip Mečíř on 10.08.2012, 14:28

Quote from: Jiří Schwarz on 13.08.2012, 07:51
Uzemnění čeho? Jaké? Proč?

Máte hromosvod? Je "funkční"? Máte k němu platnou revizní zprávu?

Môžte si preštudovať odkaz:
http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,14151.0.html ; :-[