• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Musí být na světla v koupelně přes chránič?

Started by Jakub Procházka, 29.12.2004, 16:12

previous topic - next topic

Jiří Špelec

Já třeba mám celý byt na jeden chránič včetně světel. Koupelna je pro mne koupelnou stále. Když vidím jak šikovné děti vyměňují žárovky který v tomto prostředí padají jak švestky ze stromu, nemohl jsem jinak. Tedy fíčko na světla v koupelně mohu jen a jen doporučit.

Ovšem, pokud proudový chránič vybaví, a vy jste zrovna večer ve vaně, moc vám nezávidím tu cestu k jističům. Ale i toto má své řešení. Osaďte si cestu nouzákem!

Pavel Kopal

Proudový chránič 30mA pro svítidla v koupelně - jednoznačně ANO. Z praxe vím své. Plně souhlasím z příspěvkem pana Hasaly viz.koupelnová skříňka nad umyvadlem...

Pavel Horský

Pane Špelec,co to máte v koupelně za prostředí a svítidla,že vám tam padají žárovky jak švestky ze stromu?To by mě teda fakt zajímalo.

Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

Jiří Špelec

Pane Horský samozřejmě, že jsem nemyslel, že by snad ty žárovky vypadávaly. V koupelně máme patrně podobné prostředí jako každý druhý. Když pominu variantu, že kupuju nižší kvalitu žárovek, pak se patrně jedná o nějakou špatnou zónu. V celém bytě se žárovky neměnily snad roky. Koupelna toho je vyjímkou. Jak jsem se zmínil, prostředí není nijak drsné, žádná sauna, žádný bazén :-(