• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 22:05

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jak se navždy zbavit podomního oblbovače?

Started by Miroslav Minařík, 12.10.2012, 17:26

previous topic - next topic

Martin H.

Nebol to podomový oblbovač, oblbovali ma priamo zo ZSE:
- Dostali ste našu ponuku na zľavu 4%, keď sa zaviažete na 1 rok?
- Ǎno, dostal.
- A máte záujem?
- NIE!
- To nechápem, prečo nechcete zľavu? To ste možno zle pochopili podmienky ....
- Malými písmenkami píšete, že viazanosť je na rok, ale zľava len na pol roka a že nie je z fakturovanej sumy, ale len z jednej časti jednej položky. Mám pocit, že zavádzate zákazníkov a že len na poštovné miniete viacej, ako je celá ponúkaná zľava.
- tak potom ste podmienky pochopili správne !

Na ďalšie pobavenie: zľava v ZSE záleži od spotreby. Niektoré domácnosti dostali "ponuku" zaviazať sa za zľavu 0%.

Ale najradšej sa bavím na telefonickom predaji bambusových ponožiek. "Jéééj, vy mi voláte, že máte na sklade ponožky. No to máte teda zaujímavé povolanie .... "

Martin H.

Quote from: Zdenek Hejčl on 13.10.2012, 10:51
To mě taky volali, že pro mě mají výhodnou investici do platiny. Teď jsou ceny dole, což se dá předpokládat, že ceny půjdou nahoru.
( v platinových dolech stávkovali zaměstnanci, to jsem se dočetl náhodou na internetu) To jistě mohli mít pravdu.
Suše jsem se ptal: Dobře, mohu investovat nemám problém, stačí 100.- Kč? Opravdu víc nemám, kolik tedy bude výnos? Hovor velice rychle ukončili... :D

Na Slovensku pred veľa rokmi odsúdili celú bandu. Aj mne vtedy volali, ale derivátom trochu rozumiem a všetky kontrolky v hlave blikali na červeno.

Peniaze si nechávali a zákazníkom spätne vyrábali falošné potvrdenia, že kúpili opcie, ale trh sa pohol opačným smerom a opcie sa stali "out-of-money". Podobný systém, ako keď niekto ukáže tiket s podanými číslami až po ťahu športky.

Jiří Buben

Na nabídky investic na kapitálovém trhu jsem už alergický. Obzvláště na jednu společnost, kde po slušném odmítnutí zaslání jejich e-mailu na mě pán v telefonu začal zvyšovat hlas. Pokud slyším na druhém konci člověka, který se představí jménem této společnosti začínám nadávat velice sprostě v ruském jazyce a záhy telefon pokládám. Na rok je od nich klid.

Když jsem v dobrém rozmaru, tak některé neodbytné společnosti odbývám následujícím způsobem. podmínkou je, že mi musí na tu smeč nahrát, jinak pokládám telefon. :)
Človíček se mě zeptá, zda mám čas na krátký monitorovaný hovor.
Odpovídám že nemám.
Zeptá se mě, zda mohou zavolat později.
Odpovídám: Ne nemůžete. Nashledanou. A pokládám aparát.
>:D

Další varianta je, když se mě zeptá zda mluví s panem Bubenem.
Odpovídám: Ne to je omyl. Hovoříte s panem Bubnem.
Opět pokládám aparát.
;)
Revizní technik E2/A
Údržba a opravy elektrických zařízení strojů, průmyslových elektroinstalací a hromosvodů.
Dřevozpracující průmysl a prostory se zvýšeným nebezpečím požárů.
Stále se učím.....

Milan Hudec

Na obdobné teleotravy reaguji omluvou, že nemohu, protože si zrovna vytahuji tasemnici, podruhé již většinou nezavolají

Ivan Polínek

Před několika lety, v dobách kdy zde byl již VOIP zvoní u dveří zástupce firmy a nabízí výhodný tarif pevné linky. Chtěl vdět fakturu za telefon. Tak jsem mu suše sdělil, že při paušálu 45Kč mám téměř neomezené volání na pevné linky po Evropě a vyčetl jsem mu, že nezná takové základní informace.

Druhý případ: pokud mi volají lidé z bank a nabízí různé půjčky, hypotéky a pod., obrátím ihned hovor na to, že mi chtějí zhodnotit peníze. A protože tito lidé jsou jak kolovrátci a neumí na toto reagovat, mám od nich pokoj.
RT - E1/B; pro laiky: revizní technik bez omezení napětí i v prostředí s nebezpečím výbuchu

Martin Šedivý

Asi před 10 lety k nám pravideně chodily náborářky z jedné sekty, které nás přemlouvaly ke vstupu do jejich Rodiny. Prý bychom se měli rychle rozmyslet, neb je konec světa velmi blízko. Poté co jsem je pozval na návštěvu se slovy: tak holky pojďte dál, ať to ještě před tím koncem párkrát stihnem, již se naukázaly.

Petr Liskar

Telefonní oblbovače odbavuju tak, že mobil prostě odložím na stůl a nechám dotyčného vykecat do aleluja. Většinou to dotyčný nejpozději po třetím takto vedeném hovoru pochopí.

Občas po frázi "tento hovor je monitorován" na ně vybafnu, že si v žádném případě nepřeji monitorování tohoto hovoru a pokračování v monitorovaném hovoru přes můj výslovný nesouhlas je tresný čin soudem patřičně honorovaný a to většinou opruzment zavěsí okamžitě.

Pokud to prudič zkouší osobně, pak se ho ponejprv zeptám, zda chce se mnou jednat obchodně. Po jeho nadšeném přitakání ho seznamuju se svou sazbou: za každou otázku účtuju sto korun, za každou minutu dvacet a za podpis chci pět tisíc a končím dotazem, kolik otázek a minut že si chce předplatit...

Martin Novák

Quote from: Petr Liskar on 13.10.2012, 23:19
Občas po frázi "tento hovor je monitorován" na ně vybafnu, že si v žádném případě nepřeji monitorování tohoto hovoru a pokračování v monitorovaném hovoru přes můj výslovný nesouhlas je tresný čin soudem patřičně honorovaný a to většinou opruzment zavěsí okamžitě.

Ja zas vetsinou odpovidam stylem: "Dovoluji si vas upozornit, ze i z me strany je tento hovor nahravan". To by jste se divili, kolik telefonnich oblbovacu to po tomhle upozorneni vzda...

František Bernard

S telefonními otravovači se nebavím, po jejich první otázce se s nimi loučím. Jsou-li agresivní, slibuji rozbití jejich huby. Ostatní co přesvědčují za plotem chalupy vůbec nepouštím do objektu a hlásím jim, že nic nepotřebuji a osdcvházím. V Praze se naštěstí do domu nedostanou, takže mají vymalováno.

Martin Novák

Tohle ke mne dorazilo po mailu - stary pan to docela vyresil... 

Jan Alin

Quote from: Martin Novák on 14.10.2012, 13:33
Tohle ke mne dorazilo po mailu - stary pan to docela vyresil... 

Dobrý, jestli je to pravda tak klobouk dolů, s takovým dědou bych rád skočil na pivko i na předváděčku.

rev

Mám jeden poznatek o lstivosti podomních prodejců energií. Minulý týden jeden přišel a představil se jako XY s tím že má na starosti zákazníky fy ČEZ a.s. Poté se začal pídit po poslední složence a vyzvídat..a..a...a....a musel jsem zastavit jeho monolog...a přeptat se ze které společnosti je. Z jeho slov nebylo možné určit společnost...až na potřetí z něj vylezlo, že se jedná o firmu UW...a ne o ČEZ jak by se dalo pochopit(má pouze na starosti zákazníky fy ČEZ  ::)  ) . Následovalo několik jeho marných pokusů mne přesvědčit o výhodnosti jeho nabídky. Ukončil jsem to po jeho větě: VÍTE ŽE ČEZ ELEKTRIKU PRODÁVÁ DO NĚMECKA A ODTUD SI JI KUPUJETE VY?! A ZADRAHO?! (norm)

To už jsem nevydržel a řekl mu slušně, že nemám zájem... :)

Hugo K.

1) Nerozumnět česky
2) Vaše zboží je zajímavé ale zrovna teď scháním vidle na štěrk.

Jiří Schwarz

Děda byl skvělej...
------------------
Kdybych měl popisovat jak jsem rušil O2 TV, to by bylo na román...
Ve stručnosti - nechal jsem si to vnutit, dlouho jsem čekal, i jsem to zkoušel urgovat, pořád nic neposílali, tak jsem to písemně rušil s oddůvodněním, že nedodali zařízení, takže nedošlo k naplnění smlouvy z jejich strany.
Maličkost. Zrušeno...
Pak jsem X měsíců pravidelně reklamoval vyučtování...
Když jsem si myslel, že to pochopili, začaly chodit výzvy, abych vrátil modem a Set Top Box... (ten, co jsem nedostal)
Nakonec přišla faktura na zaplacení Modem a Set Top Boxu, který jsem nevrátil...
Tak jsem jim stručně oznámil, že jdu druhý den podat trestní oznámení na Policii, protože buď došlo ke krádeži, kdy "moji" zásilku se zařízením někdo ukradl při přepravě, nebo došlo k podvodu, při kterém mi to neposlali a nyní se snaží tvrdit něco jiného. Za chvili volali zpátky a už jim bylo jasno, že je to "omyl"...
A Volný.cz je taky "nekomunikativní" spolek podvodníků...
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

František Sichinger

Před nějakým časem jsem slyšel jak se tchýně někým dohaduje mezi dveřma. Napřed jsem tomu nevěnoval pozornost ale po chvíli jsem byl zvědavej co se to tam děje a šel se tam podívat. Stáli tam prodejci nějakého šuntu a tak jsem je upozornil že jsou na soukromém pozemku a mají 10 vteřin na opuštění. Odpočítal jsem do deseti a šel do kolny pro velkou sekyru. Když jsem s ní začal mávat nad hlavou, tak hoši opravdu velmi rychle vypadli. Asi si říkali co je to tam za magora. Od tý doby je klid.
Když mi do práce přišel podomní prodejce elektriky a začal plkat blboti, tak jsem se ho zeptal jestli četl tu ceduli nade dveřma. On se šel podívat a vrátil se zpět a povídá mi co si přečetl. Já mu říkám že dělám v oboru 30 let a když si budu chtít něco změnit, tak si to umím zařídit sám. On se ale nechtěl nechat odbýt a myslel si že mne musí ulovit a já ho ještě chvíli nechal plkat blbosti, pak jsem vstal od stolu, chytil jsem ho flígr otevřel vhodové dveře a doslova vyletěl jako holubička. Od té doby žádnej prodejce elektriky nenašel odvahu.
Elektromotáže, alarmy, kamery, ovládání GSM, servis plyn kotlů, MaR pro všechny typy vytápění, tepelná čerpadla, kompenzace jalového výkonu, převíjení elektromotorů, RT E2A

Milan Hudec

V návaznosti na jiné vlákno mě napadlo, zda je elektřina výrobek a zda by její účinky zejména na lidské tělo neměl její prodejce předvádět, slyšel jsem, že ty levné v sobě mají menší počet elektronů, tak pokud by aspoň spočítal před zákazníkem tyto

Jan Hájek

Dobrá věta je taky: Já za elektriku neplatím, přece nebudu platit za něco co není vidět
Jan Hájek +420 737 246 347  jan.hajek@dehn.cz  honza@elektrika.cz
KníŠka 2.0 a SW na ČSN EN 62305-2 ZDARMA!
www.kniska.eu

Pokud váš problém souvisí s mým příjmem, rád ho pomůžu vyřešit!

František Kabát

V případě pana Hájka to ale není pravda. Blesky vidět jsou.