• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 18:29

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jak se navždy zbavit podomního oblbovače?

Started by Miroslav Minařík, 12.10.2012, 17:26

previous topic - next topic

Juraj Hámorský

Tiež mi raz volali a ponukali holiaci strojcek s babusovimi planzetami a ze to je zadarmo. Ked zadarmo, tak prečo nie, a tam som suhlasil. V tom momente mi povedal, ze mi to pošlu na adresu tu a tu. A to ma zarazilo, hned som sa ho spýtal ako vedia moju adresu, ze tuto nikde neuvadzam (adresa domov). A ze ono ma nasli v telefonom zozname. Ja na to, ze mam utajene cislo, takze asi tazko. Im cisla generuje nahodne, skusal zachranit situaciu. To je teda zaujimave, ze k nahodne vygenerovanemu cislu vam priradi aj spravnu adresu. A ze ci to nie je jedno. Tak som to zrusil a ze ak mi este raz zavolaju, podam na nich trestne oznamenie o niecom, uz ani neviem co som si vtedy vymyslel. A uz som len pocul dopocutia. :)

Milan Hudec

Zadarmo většinou znamená ve výsledku nějakou rošťárnu

Jiří Buben

03.11.2012, 11:16 #38 Last Edit: 03.11.2012, 12:22 by Miroslav Minařík
Včera jsem si připsal další zářez na pažbě, tak se musím pochlubit. ;) Přišel agent s elektrikou a ihned po pozdravu se mě ptal zda jsem majitelem elektroměru. Odvětil jsem, že ne, že majitel by se do mého domu nevešel, neb je jím společnost ČEZ. Pánovi to chvílí šrotovalo a jelikož nevěděl co odvětit otočil se na podpatku a s pozdravem odkráčel o dům dál.
Další vítězství. ;D
Revizní technik E2/A
Údržba a opravy elektrických zařízení strojů, průmyslových elektroinstalací a hromosvodů.
Dřevozpracující průmysl a prostory se zvýšeným nebezpečím požárů.
Stále se učím.....

Erhard Mareček

Já mám na kravaťáky s elektrikou svou metodu. Když u mně zazvoní, hovor probíhá asi takhle:

kravaťák:  , obchoduji s energiemi, elektrika, plyn, ...
Já:  Dobrej ..
kravaťák:  Nabízím vám levnější elektriku, můžete mi říct od koho máte elektriku?
Já:  Jistě, mám ji od svého chlebodárce.
kravaťák: Vy pracujete v ČEZu?
Já:  Jo.
Kravaťák: (zarazí se a pokračuje nejistě) To máte určitě nějaké slevy (výhody).
Já:  To víte že mám.
kravaťák:  Nashledanou.
Zavírám dveře.

Rychlé a účinné.

Radek Červený

Tak tu právě byl jeden podomní oblbovač s elektrikou.

Oblbovač: , je tu někdo, s kým bych mohl probrat dodávku energií?
Já: Ne
Oblbovač: A kdy bude?
Já: Nevím. Až ho pustijou
Oblbovač: A kde je?
Já: V blázinci, pro nesvéprávnost
Oblbovač: Aha, tak naschle
Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz

Jiří Schwarz

Volali mi z ČEZu. Na telefon, který mají uveden u smlouvy na odběr elektrické energie.
Volali a velice nepříjemná paní se snažila za každou cenu prohlásit mého telefonního operátora za "předraženého hňupa" a snažila se mi vnutit přechod k nim jako alternativnímu operátorovi.
V tuto chvíli řeším s Úřadem na ochranu osobních údajů jak moc ČEZ zneužil číslo, které měli v souvislosti s dodávkou elektrické energie, k jiným účelům.
Asi je za to ÚOOÚ nepotrestá, ale možná to bude jakási výstraha, aby na to číslo příště volali "přiměřeně slušně" a jen to, co souvisí s uzavřenou smlouvou.
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Miroslav Minařík

Quote from: Jiří Schwarz on 19.12.2013, 14:47
Volali mi z ČEZu. Na telefon, který mají uveden u smlouvy na odběr elektrické energie.
Volali a velice nepříjemná paní se snažila za každou cenu prohlásit mého telefonního operátora za "předraženého hňupa" a snažila se mi vnutit přechod k nim jako alternativnímu operátorovi.
V tuto chvíli řeším s Úřadem na ochranu osobních údajů jak moc ČEZ zneužil číslo, které měli v souvislosti s dodávkou elektrické energie, k jiným účelům.
Asi je za to ÚOOÚ nepotrestá, ale možná to bude jakási výstraha, aby na to číslo příště volali "přiměřeně slušně" a jen to, co souvisí s uzavřenou smlouvou.

Včera nám na naše čísla volal ze stejného důvodu Relax mobil.
Řekl jsem jim, že nás obtěžují podomním prodejem.
Prý si to s něčím pletu a pokračoval v těch blbostech dál.
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Pavel Horský

Já jsem se před léty krásně zbavil jehovisty.

Byla sobota, krásné slunečné ráno, které jsem si zkazil den předem tím, neboť jsem na oslavě požil o něco víc alkoholu, než bylo zdrávo. Ráno bolehlav, celková otlačenost s obrovskou chutí, poslat někoho řádně do řiti.
Hodil jsem na sebe pár hadříků, vzal igelitku a vyrazil do blízkého obchodu pro čerstvé rohlíky. Co čert nechtěl, kousek od obchodu se moje sandály tak nějak nedomluvily s vyčnívající betonovou dlaždicí z polorozpadlého chodníku a já si docela slušně ukopl palec.
A jak už to bývá, shoda náhod na sebe nenechala dlouho čekat. Chvilku před touto nehodou si mě všiml dobře naladěný svědek Jehovův, který postával u vchodu do obchodu a odchytával ranní dušičky. Byl jak vystřižený ze žurnálu, vymydlený, slušně upravený, v rukách rozloženy brožůry do tvaru pavího ocasu......prostě pašák.
Když mě zbystřil, vyrazil mi s úsměvem naproti.
To však netrvalo dlouho.
Já v křeči s bolestivým gestem a nevrlostí opilce v brzkých ranních hodinách začal nehorázně bohovat na ten zasr....ý chodník, všichni kdo ho kdysi budovali byli častovány takovými výrazi, že by to zřejmě ani displej neunesl.
Pašák, když to slyšel, otočil se o 180° a upaloval, co mu nohy stačili.
Jistě ani netušil, jak mi vylepšil náladu.
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

Miroslav Minařík

Optimal Energy

S energetikama se roztrhl pytel. Vlastně jsem nevěřil, že by se u nás mohl objevit podomní prodejce, který by nám začal vysvětlovat principy úspor energie. A objevil. Když jsem poslouchal jeho přednes na úrovni znalostí cca osmé třídy ZŠ, přemýšlel jsem zda to uvedená firma dělá záměrně nebo jde o nějaký překlep v oddělení human resources.

[video]/video/2015/2015-06-01-17.33.40.mp4[/video]
.

....

Pavel Horský

A sakra, ten hoch musel od vás odejít totálně vyšťavený a šel rovnou do hospody si vyčistit palici  :D
Nechtěl bych být v jeho kůži.
Revizní technik E1B

Miroslav Minařík

Quote from: Pavel Horský on 12.07.2015, 12:04
A sakra, ten hoch musel od vás odejít totálně vyšťavený a šel rovnou do hospody si vyčistit palici  :D
Nechtěl bych být v jeho kůži.

Podotýkám, že já jsem mlčel!  (bigbb)
.

....

Pavel Horský

Quote from: Miroslav Minařík on 12.07.2015, 13:37
Podotýkám, že já jsem mlčel!  (bigbb)

No ještě abys mluvil. To by toho chudáka odvezli rovnou do blázince. Už takhle vypadal, že je na pokraji životních sil.
Stačilo, že jsi ho natáčel. Já bych se asi rozplakal nebo omdlel :-D

Měl si na něj rovnou pustit Ludvíka a netrápit ho  :D :D
Revizní technik E1B

Jan Alin

Bohemia Energy taky jede další vlnu. Momentálně je hitem tvrdit, že jdou vyškrtávat neplatná čísla ze starých smluv. Kdyby nenachytali tolik důchodců, tak je to k smíchu, takhle je to spíš k pláči a je to ukázkový podvod. Buhužel, vzhledem k tomu, že všichni ti prodejci mluví takřka totožně, je jasné, že nejde o selhání jedince, ale o cílený podvod, kterého se dopouští právě ta společnost, za kterou tam prodejci jsou. Prostě je vyškolili přesně jak se mají chovat a co mají říkat. Jenže se to nedá prokázat, tak to pojede dál a dál.

Miroslav Minařík

Trochu mi to připomíná porevoluční dobu. Tehdy všichni fungovali na zkratkách, větách z učebnic, doslovných radách bestsellerů.
Jenže populace, potažmo prodejci souběžně se získáváním praxe intuitivně rozšiřují své slovní a nabídkové portfólio.

U těchto "nových" energetik nebude jednoduché najít prodejce. Proto naberou velké množství "zoufalců", kteří se buď dostanou přes začarovaný kruh a naučí se profesionální rétoriku nebo odpadnou.

Za nějakou dobu ty nejúspěšnější virtuální energetiky budou mít kvalitní prodejce. Protože budou tvořit zisky a tím budou mít možnost dobrých odměn.
.

....

Jan Alin

Quote from: Miroslav Minařík on 18.07.2015, 13:16
Za nějakou dobu ty nejúspěšnější virtuální energetiky budou mít kvalitní prodejce. Protože budou tvořit zisky a tím budou mít možnost dobrých odměn.

Osobně jsem přesvědčen, že to není o kvalitě prodejců samotných, ale o tom, co jim jejich zaměstnavatel přikazuje říkat. Prodejci jsou školeni a chovají se jen tak, jak jim je přikázáno.

Miroslav Minařík

Quote from: Jan Alin on 18.07.2015, 13:46
Osobně jsem přesvědčen, že to není o kvalitě prodejců samotných, ale o tom, co jim jejich zaměstnavatel přikazuje říkat. Prodejci jsou školeni a chovají se jen tak, jak jim je přikázáno.

To by byli roboti.
Žádné školení nediktuje jaké přesné věty se mají říkat.
Vše je o lidech a jejich schopnosti pochopit mezi řádky princip sdělení. Sdělení uchopit a použít v praxi.

Bohužel lidi si stále myslí, že se na školení naučí papouškovat "sud kulatý, rys tu pije ..." a budou na trhu úspěšní.
Myslíte si, že tyto energetiky odněkud nabrali kvalifikované prodejce? Tak to určitě ne!
.

....

Jan Alin

Quote from: Miroslav Minařík on 18.07.2015, 14:31
Žádné školení nediktuje jaké přesné věty se mají říkat.

Pak si nedovedu vysvětlit, jak je možné, že mluví takřka shodně. Byli v průběhu týdne i u dvou známých a naše paměť zaznamenala takřka shodný postup a věty. Někdy chodili ve dvou, někdy po jednom, možná zácvik nové ovečky.
Tu samou zkušenost udělal jeden můj příbuzný když v nastalé nouzi vzal práci v call centru. Nahrávání, zakázaná slova a přesně dané věty, vydržel měsíc a pak úprk. Dnes už má normální práci a na tuto zkušenost dost nerad vzpomíná. Moje osobní zkušenost s pojišťovnou je totožná. Další případ je firma Eltrick, její propagátoři klidně při prezentaci tvrdí nepravdy a popírají jakékoli zákony včetně fyzikálních, viděl jsem to na vlastní oči.
Netvrdím, že to tak je všude, ale na lidi a jejich nezkušenost bych to nesváděl, spíš naopak, ti zkušení dokážou lhát daleko přesvědčivěji. 

Jan Franěk

Quote from: Jan Alin on 18.07.2015, 15:24
Pak si nedovedu vysvětlit, jak je možné, že mluví takřka shodně. ..

Prošli skolením obchodních dovedností, v rámci své firmy. Používají naučené fráze, argumenty a drží se připravených postupů a scénářů.
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585