• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 23:31

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Co vše může způsobovat vybavování jističe?

Started by Milan Hudec, 18.12.2012, 16:32

previous topic - next topic

Milan Hudec

18.12.2012, 16:32 Last Edit: 19.12.2012, 08:25 by Miroslav Minařík

Stav.
samostatný okruh v koupelně jištěný jističem B16/1, TN-C, paneláková klasika.
Při zapnutí fénu na první stupeň, tj. přes diodu jistič padá, u ostatních zásuvek v bytě nikoli, stejně tak drží při plném výkonu fénu, zkoušel jsem to s jiným fénem a situace se opakovala, pomohla výměna jističe za D, céčko padalo také. před elektroměrem na chodbě je instalovaný jistič C 25/1. Hodnota smyčky v zásuvce jd 0,6 Ohm, napétí 241V. Nenapadá někoho nějaká teorie jevu? Jen pro pořádek uvedu, že jistič jsem vrátil ten původní s charakteristikou B.

Rozmahel Vladimír

Není okruh samostatný pouze zdánlivě? Změřit proud jističem.

Milan Hudec

Jistič-acidur ve stupačkách-zásuvka, v acidurce pospojen PEN sólo vodičem do další krabice

Jiří Schwarz

Stejný typ jističe jako na jiných okruzích?
Zkoušel ji "otočit vidlici"?
Já jsem několikrát použil fén v režimu "přes diodu" k identifikaci okruhu - nárůst DC složky proudu po zapnutí je u málo pravděpodobné ve stejném okamžiku u více okruhů, a zatím jsem se nesetkal s tím, že by jistič padal...
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Milan Hudec

Jističe jsou stejného typu LSN, vidlici jsem neotáčel, zkusím to, dobrý nápad

ACEOF ACES

Možná jde o závadu na PEN popř. i na pospojení.

Milan Hudec

Přepólování nepomáhá, zkusil jsem odpojit vodič pospojeni, taktéž beze změny, připojil jsem fén do acidurky s odpojeným odvodem k zásuvce a padá furt, při zapojení fénu hned za jistič je to dobrý at je zásuvkový okruh připojen nebo ne, jsem v koncích, nic mne nenapadá

Vít Rotrekl

možná to je předzvěst koncesvěta :D
Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)

Milan Hudec

19.12.2012, 18:23 #8 Last Edit: 19.12.2012, 18:26 by Petr Doležal
No to jste mě fakt pomohl, kdyby jste alespoň dal radu ve smyslu, abych se v tom nerýpal a pozval si revizáka,  (dance)

Jiří Schwarz

Quote from: Milan Hudec on 19.12.2012, 18:06
... jsem v koncích, nic mne nenapadá

Nezabiješ mě?
Vyměnit tu část vedení mezi Acidurkou a rozvaděčem.
Pro koupelnu by to mělo jistě i další přínos - odstranění "méně bezpečné" TN-C sítě

Quote from: Vít Rotrekl on 19.12.2012, 18:18
možná to je předzvěst koncesvěta :D

Konec světa je "odložen" na 14.12.2116,
viz vévévé(tečka)astro(tečka)cz/clanek/4389
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Vít Rotrekl

nebylo to myšleno nějak blbě... Já přemejšlím co bych s tím dělal já. Co zkusit vyměnit jisitč. Třeba se prostě tomu jisitči chce z nějakýho důvdu vypadávát.
Případně onu zásuvku přepojit na jiný jisitč (prohodit s jiným zásuvkovým okruhem)
Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)

Daniel Hudzík

Ja by som zasiel dalej.. sietovy analyzer a mam jasno.. alebo teda jasnejsie
Byť blbcom nie je chyba, ale ostat nim áno.

Jan Franěk

Možná bych ještě použil klešťák a proměřil všechny vývody z té acidur krabice. Asi by mě zajímal hlavně ten vodič PEN. 

Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

Milan Hudec

Do krabice přicházi L a PEN a tyto dále jen k zásuvce, a pak už jen ten vodič pospojení, takže celkově 5 vodičů, je to tak triviální, že rozuzlení bude v nějaké pi.....ně, ale v jaký?

Zdenek Hejčl

Není vodič pospojení někde přerušen? Nepřetlačuje se někde v jiném patře s jiným potenciálem?
Zkusil bych ho odpojit a vyzkoušet ten fén co to provede.
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy
Výroba, montáž a servis vah. EU

Rozmahel Vladimír

Quote from: Milan Hudec on 19.12.2012, 18:06
...připojil jsem fén do acidurky s odpojeným odvodem k zásuvce a padá furt, při zapojení fénu hned za jistič je to dobrý...

Jistič vypíná nadproudem. Nějaká zrada bude v tom vedení od jističe dále.

Miroš Jan

Zrada bude mezi jističem a ACIDUR
:)
Vladimére předběhls mě :(
elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace

Petr Doležal

Quote from: Milan Hudec on 18.12.2012, 16:32
. . . drží při plném výkonu fénu . . .

A co toto? Nevylučuje to chyby v zapojení, vadné vodiče, atd?
Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení