• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 22:05

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Co s pilířem podemletým dešťovou vodou?

Started by Martin Bošina, 06.01.2013, 16:21

previous topic - next topic

Jiří Schwarz

Quote from: Josef Dolejšek on 11.01.2013, 09:55
Se stejnou logikou já bych mohl každý svůj diskusní příspěvek například zakončit větou :
"Ostatně soudím, že revizní technici svým razítkem posvětí každou elektrikářskou prasárnu".
...

Už jsem si udělal pár nepřátel právě když jsem se pod nějakou "prasárnu" podepsat nechtěl, prasárnu, na které měl větší podíl někdy projektant, někdy montér.
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Daniel Hudzík

Quote from: Jiří Schwarz on 11.01.2013, 10:30
Už jsem si udělal pár nepřátel právě když jsem se pod nějakou "prasárnu" podepsat nechtěl, prasárnu, na které měl větší podíl někdy projektant, někdy montér.

Je vidiet, ze nepracujes v statnej sprave  (dance) tam sa zreviduje vsetko, dokonca niekedy skor ako je to namontovane a dokonca aj bez teho aby to RT videl.
Byť blbcom nie je chyba, ale ostat nim áno.

Martin Poupě

Teda neříkám, že jsou projektanti neomylní ale já jsem pokaždé když jsem něco kreslil a seknul se, což při třeba i několika stovkách relé není zas takový problém upsat se u čísla kontaktu tak jsem to hned po zjištění bez řečí opravil a vydal změnu.
Toto samé je u všech ostatních projektantů a projektantek MaR co znám... :)

Daniel Hudzík

Quote from: Martin Poupě on 11.01.2013, 14:22
Teda neříkám, že jsou projektanti neomylní ale já jsem pokaždé když jsem něco kreslil a seknul se, což při třeba i několika stovkách relé není zas takový problém upsat se u čísla kontaktu tak jsem to hned po zjištění bez řečí opravil a vydal změnu.
Toto samé je u všech ostatních projektantů a projektantek MaR co znám... :)

Problem su prave niektori projektanti, ktorych gulate razitko ich presviedca o ich neomlynosti za kazdu cenu  :-[
Byť blbcom nie je chyba, ale ostat nim áno.

Martin Poupě

Quote from: Daniel Hudzík on 11.01.2013, 14:44
Problem su prave niektori projektanti, ktorych gulate razitko ich presviedca o ich neomlynosti za kazdu cenu  :-[

Neomylný není nikdo, snad vyjma Pána Boha :)

Jan Alin

Quote from: Martin Poupě on 11.01.2013, 15:29
Neomylný není nikdo, snad vyjma Pána Boha :)

Pokud připustím že stvořil člověka, pak ani on není neomylný, nebo má z mého hlediska špatný smysl pro humor.  ;)

Maroš Klein

Pokiaľ nebude zákonom stanovená povinnosť aspoň námatkovo kontrolovať činnosť projektantov a RT (je jedno kým) a nebudú zverejňované konkrétne prípady, táto téma nikdy neskončí.  :(

Martin Poupě

No pokud se tedy vrátíme od omylnosti Boha k tématu  ;D
Tak je docela možný, že ČEZ vám sdělí, že si to máte upravit na své náklady a budete navíc povrch před tím upravit tak aby se tam montér dostal suchou nohou...
Jen tak mimochodem chudák montér kterej půjde po kolena ve vodě vyměňovat nožovky pod napětím  (zle)  nebo měnit elektroměr do tý skříňky vedle   (zle)

Jiří Schwarz

Quote from: Daniel Hudzík on 11.01.2013, 10:56
Je vidiet, ze nepracujes v statnej sprave  (dance) tam sa zreviduje vsetko, dokonca niekedy skor ako je to namontovane a dokonca aj bez teho aby to RT videl.

Něco podobného jsem také viděl. Pak jsem by za "rejpala a škodiče", když jsem napadl některé věci v pravidelné revizi  (zle)
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Jan Alin

12.01.2013, 14:37 #27 Last Edit: 31.03.2013, 09:48 by Miroslav Minařík
Quote from: Martin Poupě on 11.01.2013, 19:01
Tak je docela možný, že ČEZ vám sdělí, že si to máte upravit na své náklady a budete navíc povrch před tím upravit tak aby se tam montér dostal suchou nohou...

Pokud to nebylo do té doby jejich, ale ČEZu, tak to sice možná sdělí, ale určitě na tom nebudou trvat. Jde o to, v čím vlastnictví dotčená část rozvodů předtím byla. Pokud vím, tak dříve se přívodní kabel převáděl do vlastnictví rozvodných závodů a ty se o něj pak staraly i v případě poruch nebo údržby. Pak by tato úprava neznamenala změnu vlastnictví a ČEZ by to musel upravit sám a ještě by u toho nesměl způsobit škodu majiteli domu. Tohle se opravdu nedá bez bližších znalostí místních poměrů říct takhle jednoznačně, nestrašte lidi a nevyvolávejte v nich pocit bezmoci.