• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Lze použít jistič 20 A za jističem 25 A ?

Started by Marian Lucký, 07.01.2013, 17:35

previous topic - next topic

Jiří Mudra

Quote from: Jiří Schwarz on 07.01.2013, 18:36
ČSN 33 2000-5-54 požadují PEN minimálně 10mm2

Ale otázka byla, zda stávající kabel stačí. A s tím průřezem stačí. V otázce řeč o výměně kabelu nebyla...

Elektrikář - údržbář §6, §8

Jiří Schwarz

Quote from: Marian Lucký on 07.01.2013, 21:13
...
přikládám foto

Je to nějaký odraz, optický klam, nebo u toho prostředního (hnědého) vodiče a trochu u pravého na jističi ITV je to vyhřáté až bakelit změnil povrch?
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Vít Rotrekl

Quote from: Jiří Schwarz on 07.01.2013, 23:30
Je to nějaký odraz, optický klam, nebo u toho prostředního (hnědého) vodiče a trochu u pravého na jističi ITV je to vyhřáté až bakelit změnil povrch?

Hmm, neřekl bych. Spíš mě to přijde jako nějaký odraz, či klam.
Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)

Milan Hudec

Možná jsem měl smůlu, ale co jsem v posledních letech viděl za hnusy ve vnitřním zapojení sporáků, tak pokud pominu přívod s chráničem ať již v TN-C-S, či v TT, tak bych pro sporák raději dokonce volil řádné zanulování, než TN S

Marian Lucký

Je to odraz blesku, na jiném snímku je to na vedlejším jističi ale přiložit druhé foto nepovažuji za důležité

Jan Alin

08.01.2013, 12:14 #23 Last Edit: 25.04.2013, 21:44 by Miroslav Minařík

Není to vyhřáté, je to odraz hlavy šroubku svorky pod jističem.  ;)