• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 16:49

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jaký je rozdíl v testech vyhlášky 50 mezi paragrafy 5 a 6 (popř. až 8)?

Started by Roman Tyl, 26.03.2013, 11:53

previous topic - next topic

Roman Tyl

Jaký je rozdíl v testech vyhlášky 50/1978 Sb. mezi §5 a §6? Popřípadě vyššími.

Momentálně mám praxi delší jak rok a mám platnou 50ku §5 ještě na 3 měsíce. Po té bych si ji chtěl obnovit a navýšit na §6. Jaký je celkový rozdíl v testech a jaká musí být při testech úspěšnost  odpovědí..? Po internetu se dívám, jaké otázky se v testech objevují ale bohužel jsem nenašel žádnou stránku, kde by byl test na rozdílné paragrafy (především 5 - 8), či případné informace o testech.

Momentálně se na test připravuji, čtu si různé otázky z internetu. S §5 jsem neměl problém, dělal jsem ho hned po škole. Učitel OV s §9 nás zaškolil a řekl co by se v testech mělo objevit. V klidu.

Milan Hudec

Roman Tyl

Takže při testech záleží na zkoušející osobě jakým způsobem mě odzkouší a jak testy nastolí?

Milan Hudec

Quote from: Roman Tyl on 26.03.2013, 14:59
Takže při testech záleží na zkoušející osobě jakým způsobem mě odzkouší a jak testy nastolí?

Zjednodušeně se to tak dá říct.

Jirka Š. Svejkovský

Na §5 a 6 testy neřeším. Se zkoušeným si sednu u kávy a dotazy zjistím, kde má slabiny. Ty probereme detailně. Pokud získám dojem, že všechno pochopil, vydám osvědčení. Nezapomenu na místní speciality.
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

František Šohajda

Quote from: Jirka Š. Svejkovský on 26.03.2013, 16:17
Na §5 a 6 testy neřeším. Se zkoušeným si sednu u kávy a dotazy zjistím, kde má slabiny. Ty probereme detailně. Pokud získám dojem, že všechno pochopil, vydám osvědčení. Nezapomenu na místní speciality.

Souhlas s kolegou !!
Jak všichni víme, testy se dají naučit !!Pak praxe je katastrofa!!
Ať vezmeme 50/78Vyhl, autoškolu ...atd!! ;)
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Jiří Schwarz

Quote from: Roman Tyl on 26.03.2013, 14:59

Ještě je trochu rozdíl jestli jdete na zkoušky k nějaké nezávislé agentuře, společnosti,... nebo jestli vám zkoušky zajistí zaměstnavatel.
Zaměstnavatelé někdy chtějí svoje zkoušky, kdy se při školení a zkouškách zaměří na specifika pracoviště nebo firmy, zdůrazní to, kde se třeba někdy v minulosti stala nějaká nepříjemnost...
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Zdeněk Pikhart

Quote from: Jirka Š. Svejkovský on 26.03.2013, 16:17

Toto je asi nejlepší řešení, nejen že máte velkou pravděpodobnost udělání zkoušek, ale hlavně zjistíte jak na tom skutečně jste. Testy jsou většinou neobjektivní. Sám jsem zažil zkoušky u kterých jsem skoro nemluvil, bylo to skoro školení  (dance).
revize, montáže a opravy převážně v občanské výstavbě a průmyslových provozech

Milan Hudec

Otázka z jedněch testů, jak se značí nejrozšířenější rozvody v ČR? TN-C:TN-S:TN-C-S, správnou odpověd neznám, dle autora je dobře B

Jirka Š. Svejkovský

Já bych taky řekl, že je to TNS (Ten Náš Systém).

Mimochodem, kdo si pamatuje, co se tak jmenovalo?

Fuk Tomáš

Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Kamil Novák

Quote from: Jiří Schwarz on 26.03.2013, 17:39
Ještě je trochu rozdíl jestli jdete na zkoušky k nějaké nezávislé agentuře, společnosti,...

Což je v podstatě špatně, protože tak se jen těžko splní ust. §14 odst. 1b).   (norm)

Quote from: Jiří Schwarz on 26.03.2013, 17:39
,... nebo jestli vám zkoušky zajistí zaměstnavatel.
Zaměstnavatelé někdy chtějí svoje zkoušky, kdy se při školení a zkouškách zaměří na specifika pracoviště nebo firmy, zdůrazní to, kde se třeba někdy v minulosti stala nějaká nepříjemnost...

... což je naprosto správný požadavek!  (jednicka)
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj

Jirka Š. Svejkovský

Quote from: Fuk Tomáš on 26.03.2013, 20:00
No přece compy ze Slušovic  :D

No, spíš odněkud z Amazonie, ve Slušovicích byla pouze montovna.

Fuk Tomáš

Ale kdepak. TNS-AT byl čistokrevný Taiwan, ale předtím se dělaly 8-bitové TNS na bázi Z80, s dvojčetem FD 8" a OS CP/M. A to byla tuzemská výroba.
Měl jsem to kdysi v práci, v Kolbence, jako vývojové pracoviště pro naše vlastní řešení kontrolérů technologických a měřicích zařízení.

P.S. TNS-AT se dodávaly i s nějakým tím legálním SW, do něhož jsem přispěl i já osobně  :D

P.P.S. s tou Amazonií - nepletete si to s compy Novotec, které byly z Mexika? Ale to nedováželi Slušovičáci.
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Jiří Schwarz

Quote from: Fuk Tomáš on 26.03.2013, 22:39
...
P.S. TNS-AT se dodávaly i s nějakým tím legálním SW, do něhož jsem přispěl i já osobně  :D
....

A s jedním z prvních virů na světě - "dej sušenku"
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Milan Dupal

"Slušochody" byly v jednom odobí distribuovány s předinstalovaným programem DOJNICE. Ještě ho mám někde schovaný... ::)

Fuk Tomáš

Což je jen přirozené, když ofic. dodavatelem bylo Zemědělské zásobování a nákup Gottwaldov  :D

Jirka Š. Svejkovský

Když jsem v roce 88 nastupoval u Státních lesů, měli v účtárně jeden TNS. Bylo to XT vybavené 20MB hardkartou, monochromatickou EGA grafikou a jednou disketovkou 5.25". Asi po roce potíží se stroj prodal a za utržené peníze se koupily dvě Olivetti M24 i s tiskárnou a v barvě.

Ale to jsme už hodně odbočili.