• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 16:50

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

+2013/4 REDAKČNÍ DUBEN

Started by Miroslav Minařík, 02.04.2013, 08:33

previous topic - next topic

Miroslav Minařík

02.04.2013, 08:33 Last Edit: 05.04.2013, 15:39 by Miroslav Minařík
Duben jsem zahájil návštěvou logopedky v sedm ráno. Sedm ráno je vlastně šest ráno. K tomu připočtěte včerejší Velikonoce a vyjde vám "horor".

Říká se, že je březen měsíc internetu. Vzhledem k tomu, kolik jsem najel kilometrů bych s tím moc nesouhlasil i když návštěvnost je v těchto měsících tradičně vyšší, než v měsících ostatních.

Zítra bych měl vyrazit do Kroměříže odhalit roušku Eltrick. Mám v plánu přípravu Elektrické spojky 2013 a jinak budu asi trávit bezesné noci u zpracování dat z AMPERu. Zprovozníme další server na Orlovně a dokončímě měření elektroměrů.
Kolegové Karel a jarda si přidají také své "měsíce" abychom to viděli z více úhlů.
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Miroslav Minařík

02.04.2013, 18:11 #1 Last Edit: 02.04.2013, 18:17 by Miroslav Minařík
Asi nemám rád datovou schránku. Zpráva tohoto typu mi opravdu přijde již uchylná. Do datové schránky "Elektrika.cz spol. s r.o." dorazila nová datová zpráva DO VLASTNÍCH RUKOU

Nejen, že se do ní nepodívám, prože koukám z mobilu, ale ještě mi sděluje, že je do vlastních rukou právnické osoby.

Jedno vím určitě. Toto napsat do našich diskusí do předmětu, tak se z BANu již nedostane. :-)
.

....

Miroslav Minařík

Autoři Eltricku nemají zájem o to, aby se někdo jiný, než jejich zákazník zajímal o dodávané zařízení.
Pokud se domníváte, že máte právo vědět co kupujete a jak to funguje, pak u Eltricku budou pravidla patrně jiná.
.

....

Miroslav Minařík

Před chvílí přišlo ....
-----------------------------------------------
Vážení obchodní partneři,

ke dni 31.3.2013 byl ukončen pracovní poměr s panem Dušanem Dudou v naší společnosti.
Pan Duda u nás pracoval na pozici projekt manažer a od 1. dubna 2013 není oprávněn jednat za naši společnost, nebo jejím jménem.
V případě jakýchkoliv potřeb prosím kontaktujte přímo mne, nebo projekt manažera, který převzal agendu po panu Dudovi:

Štefan Šottník
ssotnik@topservisbrno.cz
tel: 734 756 119

---------------------------------------------
Sice neznám ani jednoho z obou jmenovaných, ale patrně jeden z nich něco druhému provedl.  (norm)
.

....

David Hruda

Quote from: Miroslav Minařík on 02.04.2013, 20:24
Autoři Eltricku nemají zájem o to, aby se někdo jiný, než jejich zákazník zajímal o dodávané zařízení.
Pokud se domníváte, že máte právo vědět co kupujete a jak to funguje, pak u Eltricku budou pravidla patrně jiná.

Něco se změnilo?
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy ....
Znalec v oboru ELEKTROTECHNIKA: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika
České Budějovice a Vyšší Brod, ČR
www.elektro-hruda.cz

David Hruda

Quote from: Miroslav Minařík on 02.04.2013, 18:11
Asi nemám rád datovou schránku. Zpráva tohoto typu mi opravdu přijde již uchylná. Do datové schránky "Elektrika.cz spol. s r.o." dorazila nová datová zpráva DO VLASTNÍCH RUKOU

Nejen, že se do ní nepodívám, prože koukám z mobilu, ale ještě mi sděluje, že je do vlastních rukou právnické osoby.

Jedno vím určitě. Toto napsat do našich diskusí do předmětu, tak se z BANu již nedostane. :-)

Nevím, jaký máš mobil (tuším iPhone), ale pro Android i iPhone/iPad axistuje aplikace pro čtení datových zpráv.
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy ....
Znalec v oboru ELEKTROTECHNIKA: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika
České Budějovice a Vyšší Brod, ČR
www.elektro-hruda.cz

Miroslav Minařík

Quote from: David Hruda on 02.04.2013, 21:31
Něco se změnilo?

Řekněme, že máme například dva pohledy na byznys:

• Ať všichni ví jak můj produkt je dobrý, když jsem mu obětoval polovinu života.

• Ať si to řeknou zákazníci mezi sebou sami. Hlavně ať se v tom nikdo nerýpe.

A teď přemýšlím, kam se pohne střelka zájmu vynálezce Eltricku.
V podstatě mu mohou být názory elektrikářů, notabene zde, zcela ukradené.
O Eltrick samozřejmě zájem je, protože když jde o peníze, tak lidé zaplatí cokoliv.
Proč ne.
Ale pokud jsou média zástupci zákazníka a ptají se za něj, pak se očekává přinejmenším standardní přístup k informacím. Tomáš Bláha je v roli prodejce, který nemá kompletní technickou dokumentaci.
Jeho snaha v Čáslavi nepřinesla to, co čekal. Ale to není jeho starost. Ona to tedy není jak vidím ničí starost.
Tedy prozatím.
.

....

Miroslav Minařík

Duben vlastně začíná doplňováním dalšího hardware na Orlovně. Objemy narůstají a je potřeba stále více práce. Místo pro další lidi zde není, tak nám nezbývá, než to řešit dalšími stroji.
Karel připevňuje novou Gamu a Deltu.
.

....

Miroslav Minařík

A snad drobné vysvětlení proč nazýváme studio Orlovnou ...
Protože je to nejvyšší bod a je to jakési hnízdno stále přilétajících a odlétajících redaktorů.
(dance) (dance) (dance)
.

....

Vít Rotrekl

Kde jsi Mirku vzal to sluníčko? To není ze dneška,že jo?
Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)

Miroslav Minařík

Quote from: Vít Rotrekl on 03.04.2013, 20:07
Kde jsi Mirku vzal to sluníčko? To není ze dneška,že jo?

No, Víťo tak ze dneška určitě nééé   (zle).
Jeden známý se mne ptal, proč tomu studiu říkáme Orlovna. Před chvílí tu byl Milan Hudec a tomu to nebylo třeba vysvětlovat. Kukaň vysoko s dohledem za hory, doly ... Resp. i rakouské Alpy vidíme.
.

....

Milan Hudec

Nemohu se nepodělit o postřeh, kdy vedle Orlovny jsem si všiml skutečného unikátu a to břízy rostoucí v symbióze s hlohem, ve výsledku s poměrně suchým prostorem kopírujícím jejich kořenovou soustavu

Miroslav Minařík

Quote from: Milan Hudec on 03.04.2013, 21:16
Nemohu se nepodělit o postřeh, kdy vedle Orlovny jsem si všiml skutečného unikátu a to břízy rostoucí v symbióze s hlohem, ve výsledku s poměrně suchým prostorem kopírujícím jejich kořenovou soustavu

Milane a to nevíš, co se tu pěstuje ještě na zahradě!

Jinak Orlovna před chvílí ... Kdyby snad někdo z IT dodavatelů chtěl pracovat i nyní, pak bychom toho využili. Ale možná mi nebudete věřit, ale některým dodavatelským soudruhům padá srp z ruky v 17:00 a v 8:59 mi telefon nezvednou, protože ještě není pracovní doba!

[video]/video/2013/13orlovna2115.mp4[/video]
.

....

Roman Šafránek

Zrovna včera v noci jsem migroval několik serverů. Prakticky bez výpadku. Ať žije virtualizace ;-) Už skoro nevím jak vypadá konzola serveru.

Jiří Schwarz

Quote from: Miroslav Minařík on 03.04.2013, 20:29
.... Před chvílí tu byl Milan Hudec ...

a zkontroloval ti pospojování a uzemnění podle "4-444"?
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Miroslav Minařík

Quote from: Jiří Schwarz on 03.04.2013, 23:16
a zkontroloval ti pospojování a uzemnění podle "4-444"?

Neboj to je OK, to jsem si pohlídal sám!
.

....

Milan Hudec

Jirko už tam nejdu, mluvit do kamery je něco strašnýho, byl jsem rád že vím na které straně těla mám pdel, Ohmův zákon pro mne v tu chvíli byl vrcholem vědění, dance

Miroslav Minařík

Quote from: Milan Hudec on 04.04.2013, 07:48
Jirko už tam nejdu, mluvit do kamery je něco strašnýho, byl jsem rád že vím na které straně těla mám pdel, Ohmův zákon pro mne v tu chvíli byl vrcholem vědění, dance

Velmi levný pokus o drama  (dance) (dance) (dance)
Byl jsi naprosto v pohodě!
.

....