• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

13.01.2026, 23:53

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jakou zvolit náhradu za miniaturní relé FEME ESH B 001 12/5?

Started by Petr26, 15.04.2013, 12:43

previous topic - next topic

Petr26

15.04.2013, 12:43 Last Edit: 15.04.2013, 13:10 by Miroslav Minařík
Sháním náhradu za relé FEME ESH B 001 12/5, popřípadě originál. Zkoušel jsem googlit, ale našel jsem jen variantu 24V a ještě k tomu někde v Itálii.

Fuk Tomáš

V Praze v GME ho mají pod označením RELEESA12, RELEESA05.
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Jiří Schwarz

GES Electronic Plzeň má spoustu zajímavých věcí...
GM Electronic také... (FEME vedou, ale nenašel jsem v tištěném katalogu přesně stejný typ)
Pokud je to do spotřební elektroniky, hodně se toho dá koupit u AME Hradec Králové
všechny výše jmenované společnosti mají slušně fungující zásilkovou službu

A podle jistých zkušeností bych se raději značce FEME vyhnul a zkusil nějakou náhradu, podstatně lepší zkušenosti mám se značkami Schrack nebo Finder.

edit - kolega Fuk ví všechno a je rychlejší
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Jan Alin

Dal jsem kolegovi typ na tyhle stránky ohledně relátka. Prý nemůže jako neregistrovaný odpovědět (když se odhlásím, tak také nemůžu přidat příspěvek), tak mě požádal abych p.Fukovi poděkoval a zároveň se zeptal, jak to dokázal najít. Mě to strýček Google také neprozradil.  :)

Fuk Tomáš

Quote from: Jan Alin on 16.04.2013, 10:19
...zároveň se zeptal, jak to dokázal najít. Mě to strýček Google také neprozradil.  :)
Jak prosté, milý Watsone.
1) zadal jsem Googlu celé uvedené typové označení - FEME ESH B 001 12/5 - nula bodov
2) tak jsem dotaz zkrátil - ESH B 001 a hned první odkaz byl na data sheet dotyčného relé prodávaného fou Carlo Gavazzi (která, zdá se, v r. 1987 spolkla FEME)
3) když už jsem měl rozměry a parametry, tak jsem nakoukl do webshopu GME, jestli neprodávají něco podobného - no a první nalezený ekvivalent měl na fotce nápis FEME  :D
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)