• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Jak napojit další přidávané venkovní svítidlo k prvnímu?

Started by MartinSima, 21.04.2013, 20:52

previous topic - next topic

MartinSima

21.04.2013, 20:52 Last Edit: 21.04.2013, 22:00 by Miroslav Minařík

Mám vyvedený kabel 230V z vypínače pro venkovní osvětlení chodníku, ale nyní jsem se rozhodl, že bych chtěl tyto světla 2.
Je možné tento kabel nějak rozdělit na dva kabely, třeba v krabičce?
Pokud ano, bylo by možné nějaké schéma zapojení?

Jirka Š. Svejkovský

Ano, možné to je. Třeba v krabičce.

Schéma zapojení:

L -> L
N -> N
PE -> PE
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

David Hruda

Quote from: Jirka Š. Svejkovský on 21.04.2013, 22:22
Ano, možné to je. Třeba v krabičce.

Schéma zapojení:

L -> L
N -> N
PE -> PE

(funny)  (funny)
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy ....
Znalec v oboru ELEKTROTECHNIKA: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika
České Budějovice a Vyšší Brod, ČR
www.elektro-hruda.cz

Radek Červený

Jistěže, možné je všechno. Stačí pár drobností.

Napište, z jakého jste regionu. To je dobré, aby jste neoslovoval někoho z druhého konce republiky.

Napište, jaký nabízíte honorář. Přeci jen žijeme v době tržní a i já musím platit za kde co. Neberte to jako šikanu, ani já bych peníze od vás nechtěl a poradil bych vám zadarmo, kdyby je nechtěl nikdo další po mě  ;)

Posléze už nevidím jediný rozumný důvod, proč by měl být váš problém neřešitelný  ;)
Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz

Ludvík Kubík

Schéma zapojeni najdete v učebnicích fyziky základní školy, v tom problém nevidím. Problém vidím v té krabičce. Přeci jenom to je chodník, venkovní prostředí.........

Lukáš Rotrekl

Ano jde to.

Ale pro někoho kdo někdy čuchl k elektrice, to zajisté nebude žádný problém. Pokud jste elektrikář, a ještě jste se s tímto nesetkal, tak se zeptejte někoho ze zkušenějších kolegů, protože jsou jisté pochyby o Vaší dostatečné kvalifikaci (bez urážky) k provedení této práce. Přece jenom je to venku z domu, tam se teoreticky mohou vyskytnou i jiní lidé než Vy a členové vaší rodiny..... Takže je to vlastně pro vás dobře, že vám nikdo neporadí jak konkrétně, protože by jste tím mohl někoho ohrozit....

Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

Jaroslav Hasala

Krabička někde zemi může být problém.
Nejjednodušší řešení je zapojit druhé světlo smyčkovaně k prvnímu, do prvního světla tedy budou připojeny dva kabely.
Většina svítidel je na tuto možnost připravena.
Obě svítidla pak samozřejmě budou svítit současně.
elektromontážní firma, revizní technik E2/A
specializace : domovní a bytové instalace, průmyslové instalace, hromosvody.
tel. : 603 355 919
email : jarda@hasala.cz