• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 16:47

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Víte, co je to značka blesku a mraku u mikrovlnného pojítka?

Started by Miroslav Minařík, 26.05.2013, 17:59

previous topic - next topic

Miroslav Minařík

Víte, co je to značka blesku a mraku u mikrovlnného pojítka?

V posledním období jsem řešil další konektivitu ke studiu Elektrika.TV a tak jsem přišel so styku s poměrně velkým počtem odborníků na konektivitu. Musím říct, že mnozí z nich jsou ve svém oboru opravdu jedničky.
Na druhou stranu někteří jsouv oblasti ochrany před bleskem a přepětím úplní "mimoni". Klidně mohou být, ale ať tím "nenachytřují" ostatní. Skutečnost, že vám "velice zkušený obchodník (podavač krabic) poradí jak co nejlépe odpálit svou techniku (aby mohl prodat další) jsem si zvykl. To je také na román.

Ale k věci.
Víte co věechno dokáže níže uvedené značce mraku a blesku přisoudit dodavatel tohoto zařízení? Pokud by někdo řekl, že je to zvýšená IP proti dešti, bylo by to asi méně škodlivé, než to co slýchávám.

Tak, co si myslíte, že ta značka znamená v podání prodejců?  (dance) (dance) (dance) (dance)
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Lukáš Malík

Znamená, že mikrovlnná část pojítka obsahuje chranu proti přepětí. Nicméně nevím, nakolik je účinná.
Domovní a bytové elektroinstalace.
Opravy, údržba, návrhy a rekonstrukce.
Realizace datových sítí, rozvodů TV a DT.

Miroslav Minařík

Quote from: Lukáš Malík on 26.05.2013, 18:17
Znamená, že mikrovlnná část pojítka obsahuje chranu proti přepětí. Nicméně nevím, nakolik je účinná.

To vůbec není špatná odpověď. Tedy pokud by zněla z úst dodavatele. Ten si je v některých případech v této značce jistý víc, než otcovstvím svého otce. :-)
.

....

Zdenek Hejčl

Obal odolný proti statické elektřině.
Ale prodejci to mohou vykládat všelijak, třeba chráněné pojítko před bleskem... (zle)
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy
Výroba, montáž a servis vah. EU

Miroslav Minařík

Jeden mi mezi řečí důvěrně prozradil, že takto označené pojítko mohu připevnit na jímač hromosvodu. Prodali jich již hodně a jejich klienti jsou prý spokojení. S tím umístěním na jímači.

Škoda, že není slušné prozrazovat jména a značky.
.

....

Lukáš Malík

Domovní a bytové elektroinstalace.
Opravy, údržba, návrhy a rekonstrukce.
Realizace datových sítí, rozvodů TV a DT.

Kamil Novák

26.05.2013, 21:45 #6 Last Edit: 14.09.2013, 09:19 by Miroslav Minařík
Quote from: Miroslav Minařík on 26.05.2013, 19:52
Jeden mi mezi řečí důvěrně prozradil, že takto označené pojítko mohu připevnit na jímač hromosvodu. Prodali jich již hodně a jejich klienti jsou prý spokojení. S tím umístěním na jímači.

No však kdo si počká, ten se dočká!  ;D
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj