• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

14.01.2026, 04:30

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

V jakém rozsahu se při záplavách vypíná distribuční síť ?

Started by Rudolf Souček, 02.06.2013, 20:03

previous topic - next topic

Rudolf Souček

Zajímalo by mě, při součatných záplavách u nás, v jak široké oblasti energetici vypínají síť, když hrozí
u kabelových přípojek zaplavení ? Vypínají jednotlivé trafačky nějak dálkově a oddělí celý okruh či manuálně
odpojují jen ty přípojná místa, kde hrozí zaplavení. A potom když opadne voda, provádí distributor čištění a
výměnu výzbroje, protože to i zasáhne např. i ER a jak je to s případnou revizí - to platí distributor.
Omlouvám se, ale nejsem v povodňových oblastech a tak s tím nemám zkušenosti, jen bych rád věděl,
jaké v těchto případech se dělají opatření.

Lukáš Rotrekl

Když jsem teď ve zprávách viděl kouřící SRku napůl ve vodě, tak asi čekají co to udělá..... :D

No nechtěl bych teď být v jejich kůži. Předpokládám, že se snaží lokálně povypínat co stihnou. Co nestihnou tak asi vypínají centrálně.
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

Jakub Janoušek

Nevím zda to na Chomutovsku včera vypínali úmyslně, ale slyšet mikrovlnku zahrát zapínací tón 5x za cca 30 minut mě už docela s**lo :D ... PC jsem po druhém pádu raději ani nenahazoval, ta elektronika v něm je poměrně citlivá  :-\

Každopádně to mělo i světlou stránku, na rozvodně Dukelská to prý pěkně jiskřilo a Chomutov s Jirkovem měli šanci užít si nostalgii starých let kdy nebyla televize, internet, počítače a další elektronické hračky :P
Každý kdo si myslí, že na PE vodiči nemůže být napětí, je u mě sebevrah :D

Lukáš Malík

Quote from: Jakub Janoušek on 03.06.2013, 08:45
Nevím zda to na Chomutovsku včera vypínali úmyslně, ale slyšet mikrovlnku zahrát zapínací tón 5x za cca 30 minut mě už docela s**lo

A to je ten případ, kdy jednoduše vypnu všechno v rozvaděči hlavním vypínačem a mám klid  :)
Domovní a bytové elektroinstalace.
Opravy, údržba, návrhy a rekonstrukce.
Realizace datových sítí, rozvodů TV a DT.

Jakub Janoušek

Pane Malík tak teď jste mě dostal  ::) ... docela mě momentálně fackuje maturitní vysvědčení spolu se spotřebiči, že jsem neshodil alespoň jističe v bytě.
Každý kdo si myslí, že na PE vodiči nemůže být napětí, je u mě sebevrah :D

František Šohajda

Ono to si nevybereme ?
Vodiče nad zemí zklátí tornáda, pod zemí zase záplavy... :(

Jedině by nás ochránil "bezdrát" ?!   ;D ;D
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

František Šohajda

Podle informací, bohužel už zemřel i elektrikář co šel odpojovat trafo...
Dostal zásah el. proudem ve vodě !! :'(
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...