• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 18:27

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Znáte tuto sajtnu echt EZeťáků?

Started by Miroslav Minařík, 16.06.2013, 20:26

previous topic - next topic

Miroslav Minařík

Tehdejší doba hlásala: "každému dle jeho potřeb". A tak mezitím, co se dnes nezajímáme kolik bere soused, tehdy jsme to měli všichni pěkně nalajnované a hádali se o desetníky.
A jaké tedy byly skutečné mzdy?

[video]/video/2014/14vit_kolik_se_bralo.mp4[/video]
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Miroslav Minařík

Jak na mne působila vůně koksoven? I dnes když jedu kolem Nové huti nebo kolem Paskova vzpomenu si své pocity v tehdejší době. Něco v tom prostředí pro mne začínalo. Mnoho toho bylo nového. Již tehdy jsem se do zaměstnání upřimně tešil. Bylo to dobrodružství. I když často velmi těžká a špinavá práce.

[video]/video/2014/14vit_zeme_zaslibena.mp4[/video]
.

....

Miroslav Minařík

To se dnes asi opravdu již nestane. Tehdejší centrální plánování bylo urtčitě v mnohém dobré ale tu a tam mělo drobné trhliny. Utnejte sami. Poslat 1,5 Liazky prachotěsných dvoutrubicových svítidel do pece (via skipový výtah) by se dnes odměnilo zcela jinak, než tehdy ...

[video]/video/2014/14vit_kdyz_material_prisel_kdyz_stavba_hotova.mp4[/video]

.

....

František Šohajda

Zajímavé bylo za totáče na stavbách v průmyslu, že nikde nic nescházelo..?
Projektant navrhl na stavbu sociálky velkého podniku třeba cca 200 vypínačů, tehdy začali letět "velkoplošňáky" a vedoucí je dovezl na stavbu v době hrubé instalace...
Než se dělala montáž a zprovoznění už nebyli -scházeli-asi se půjčili ?? :'(
Mistr je  dovezl přes celou republiku a znovu 200 ks....vše OK nic nescházelo a to bylo se vším!

Dnes chci dodělat jednu zásuvku 230V v pokoji pacientů při stavbě a je to neřešitelný problém, protože to bude hodně peněz (300kč).....Pak je 5 podpisů na schválení za 300.-Kč  (doh)
Jo je holt jiná doba!! :-\
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Miroslav Minařík

Já měl asi štěstí. Většinou mi přistál na stole balík výkresů se slovy "ať to lítá". Ale je pravdou, že z počátku to bylo velice podobné ...

[video]/video/2014/14vit_partaci_nad_vykresy.mp4[/video]
.

....