• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

14.01.2026, 17:48

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Lze zapojit vypínače a zásuvky Unica do klasických krabic?

Started by Vojta Bureš, 01.12.2013, 21:54

previous topic - next topic

Vojta Bureš

01.12.2013, 21:54 Last Edit: 01.12.2013, 22:08 by Miroslav Minařík

Je možné zapojit zásuvky a vypínače Unica do klasických kulatých krabic, které se používají pod klasické zásuvky a vypínače?

Lukáš Rotrekl

Ano, ale je třeba počítat, že strojek je trošku hlubší, takže pokud se mají pod vypínačem propojit ještě PE a N vodiče je nutno osadit krabici hlubší.
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

David Hruda

Quote from: Vojta Bureš on 29.11.2013, 19:23
... a tam to nechali na elektrikářích, co dělají rekonstrukci v bytě.

Ti vaši "elektrikáři" jsou čím dál imaginárnější...  (zle)
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy ....
Znalec v oboru ELEKTROTECHNIKA: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika
České Budějovice a Vyšší Brod, ČR
www.elektro-hruda.cz

Vít Rotrekl

Quote from: David Hruda on 01.12.2013, 22:23
Ti vaši "elektrikáři" jsou čím dál imaginárnější...  (zle)

Něco v tomto smyslu mě též napadlo. Ale pak jsem si uvědomil, že je spousta "takyelektrikářů" kteří znají ABB Klasik a Tango.
Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)

Milan Hudec

Quote from: Vít Rotrekl on 01.12.2013, 23:31
Něco v tomto smyslu mě též napadlo. Ale pak jsem si uvědomil, že je spousta "takyelektrikářů" kteří znají ABB Klasik a Tango.

Tak nějak jsem si zvykl osazovat KPR68 skoro všude.

Miroslav Minařík

Quote from: Milan Hudec on 02.12.2013, 07:35
Tak nějak jsem si zvykl osazovat KPR68 skoro všude.

To asi každý, kdo má praxi. Asi imaginární elektrikáři nemají praxi žádnou :-)
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Dušan Davídek

Pan Bureš si podle všech příspěvků provádí opravdu sám rekonstrukci v bytě.
Proto ti jeho elektrikáři neumí vydrátovat měření.

Jestli je jen trochu soudný tak pozve co nejdřív RT aby na to "dílo" mrknul, ale to se mu asi moc nechce ......

Václav Třetí

Pan tazatel by si měl uvědomit, že až dům vyhoří, nebo jeho elektroinstalace někoho zraní, či zabije, tak se půjde podívat na dost dlouho do objektu se zamřížovanými okny.
Václav 3

Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.

Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář

Jiří Schwarz

Někdo si skládá puzle z "rozstříhaného kartonu", někdo to asi povýšil o několik levelů a skládá si jako puzle na dálku projekt na domeček... Třeba na jiném webu zjišťuje jak svařit schodiště a zábradlí, jinde jak udělal ten plyn...
A tak jen doufám, že se jako součást "puzle" neobjeví sken mého razítka nebo podpisu...
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Miroslav Minařík

Quote from: Jiří Schwarz on 02.12.2013, 10:15
Někdo si skládá puzle z "rozstříhaného kartonu", někdo to asi povýšil o několik levelů a skládá si jako puzle na dálku projekt na domeček... Třeba na jiném webu zjišťuje jak svařit schodiště a zábradlí, jinde jak udělal ten plyn...
A tak jen doufám, že se jako součást "puzle" neobjeví sken mého razítka nebo podpisu...

Ale v tom je to kouzlo svobody a demokracie, kdy se můžeš zabít jak se ti líbí sám. To, že zabiješ někoho jiného už nikdo neřeší, resp. bude to řešit soud až k něčemu dojde.
Do té doby "není žalobce, není soudce".

V podstatě je zcela fuk, kde ty informace sežene. Knih plných návodů existují plné regály. Zajímavé je, že všechny podobné příběhy začínají podobně. Chtějí se přípravovat na komunikaci s elektrikářem, oni to dělat nebudou, ale nutně potřebují znát zapojení každého vodiče. Nebo kontrolují, zda to jejich elektrikář není hloupý.
A takto se to opakuje celých patnáct roků a vždy si myslí, že mají originální důvod.  (dance)

A v příloze posílám malý text pro soudce, pokud by chtěl někdo argumentovat, že mu to někdo poradil zde.
.

....

Juraj Hámorský

To nepomôže, ak bude mať dobrého právnika, tak vás zažalujú za to, že tie farby sú nevhodne zvolené a veľmi ťahajú oči a je to nečítateľné, ...
Pravdu povediac, chodím tu už dlhšie a už som ten text presal vnímať, ale nebojte sa, viem o tom :)

Martin Novák

Ten upozornujici banner vidi jen neregistrovani??

Miroslav Minařík

Quote from: Martin Novák on 03.12.2013, 18:14
Ten upozornujici banner vidi jen neregistrovani??

Jo to vidí jen ti, kteří nemají verifikovaný účet.

Quote from: Juraj Hámorský on 02.12.2013, 17:53
To nepomôže, ak bude mať dobrého právnika, tak vás zažalujú za to, že tie farby sú nevhodne zvolené a veľmi ťahajú oči a je to nečítateľné, ...
Pravdu povediac, chodím tu už dlhšie a už som ten text presal vnímať, ale nebojte sa, viem o tom :)

Každý máme svého právníka. A soudce obvykle také uvažuje svou logikou ...

.

....