• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Jak komunikovat pomocí UDP?

Started by Vit Jadrnicek, 12.12.2013, 10:54

previous topic - next topic

Vit Jadrnicek

12.12.2013, 10:54 Last Edit: 12.12.2013, 16:45 by Miroslav Minařík

Potřebuju udělat síťovou komunikaci za pomocí UDP. Bohužel v helpu jsem našel jen komunikaci po TCP.
Mát s tím někdo zkušenosti?

Milan Bydžovský

Komunice po UDP se od TCP z programátorského hlediska nijak zásadně neliší. Rozdíl je pouze v nastavení UNI spojení, kde se volí UDP místo TCP master/slave a v tom, že není potřeba řídit navazování spojení pomocí funkce EstabTCPconnection.

Připnutý archiv projektu obsahuje příklad komunikace mezi PLC UDP protokolem  pro inspiraci. Soubor .zip otevře přímo prostředí Mosaic, stačí zvolit v menu Soubor > Archivovat > Obnovit archivovanou skupinu.

Jaromír Klaban

17.12.2013, 19:35 #2 Last Edit: 19.12.2013, 08:53 by Miroslav Minařík
Quote from: Vit Jadrnicek on 17.12.2013, 10:35
... ale nemůžu najít link na přiložený soubor.
Děkuji Jadrníček

To je ten s názvem "_PG_PrikladKomunikaceEthUni_2013-12-12.zip" pod čarou příspěvku Milana Bydžovského. Je za ním uvedeno, kolikrát už byl stažen. Stačí kliknout.

http://diskuse.elektrika.cz/index.php?action=dlattach;topic=27760.0;attach=21928
Sledujte Foxtrot také na www.tecomat.cz

Vit Jadrnicek

Quote from: Jaromír Klaban on 17.12.2013, 19:35
To je ten s názvem "_PG_PrikladKomunikaceEthUni_2013-12-12.zip" pod čarou příspěvku Milana Bydžovského. Je za ním uvedeno, kolikrát už byl stažen. Stačí kliknout.

http://diskuse.elektrika.cz/index.php?action=dlattach;topic=27760.0;attach=21928

:(
Zdá se, že v této diskusi nemáš povoleno prohlížet nebo stahovat přílohy k příspěvkům.

Postránecký Petr

Tak bohužel nemám možnost stahovat přílohy. I přes přímý odkaz jsem zamítnut  :'(

Zdá se, že v této diskusi nemáš povoleno prohlížet nebo stahovat přílohy k příspěvkům.

Radek Nesvadba

Zdravím vás pánové,
byl by někdo takhodný a vystavil mi výše uvedený vzorový program. Řeším stejný problém jako p.Jadrnicek. Bohužel zatím nemám verifikaci, tak nevidím odkaz na soubor a odkaz od SMILEK není funkčí.

Miroslav Minařík

Trošku nerozumím co se zde stále skloňuje za bugy, bany a verifikace. Já to normálně stahuji i jako pouze přihlášený a neverifikovaný uživatel. Někomu to stále nefunguje?

Viz příloha níže.
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Radek Nesvadba

Quote from: Miroslav Minařík on 02.05.2016, 13:12
Trošku nerozumím co se zde stále skloňuje za bugy, bany a verifikace. Já to normálně stahuji i jako pouze přihlášený a neverifikovaný uživatel. Někomu to stále nefunguje?

Viz příloha níže.

Vím, že to sem nepatří, ale stále mi to nefunguje, nic nevidím, odkaz výše nefunguje resp. nemám právo zobrazovat příspěvky / přílohy. Odzkoušeno FF, Chrome, IE, vložil bych snímek obrazovky (zatím nevím jak).

Miroslav Minařík

Quote from: Radek Nesvadba on 02.05.2016, 21:50
Vím, že to sem nepatří, ale stále mi to nefunguje, nic nevidím, odkaz výše nefunguje resp. nemám právo zobrazovat příspěvky / přílohy. Odzkoušeno FF, Chrome, IE, vložil bych snímek obrazovky (zatím nevím jak).

Aha, tak to bude asi opravdu nastaveno pouze verifikovaným účtům elektrotechniků. Tedy spotřebitel nic.
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!