• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Neodporuje něčemu světlo připojené do zásuvky ?

Started by doctor, 07.03.2014, 18:27

previous topic - next topic

Milan Hudec

Jardo, nemohu nějak diagnostikovat ony krátké délky, můžeš to rozvést?

doctor

pánové a děkuji

docela jste mi zamotali hlavu. Na dotaz jednoho tazatele "jak dlouho je takto světlo zapojené?" odpovídám cca 40let. Jená se totiž o starý klasický panelový byt kam jsem se přistěhoval ( koupil za nehorázný peníze ) takže veškerá elektroinstalace byla v AL. Stávající vypínače jsou na zapínání zásuvek a dokonce jsou instalovány v kovových zárubních ( tedy futrech ). Celý rozvod se bude předělávat. Jen pro představu vám všem posílám ukázku práce zřejmně předchozího majitele, jak si poradil s "proklemováním AL a CU vodičů"  :'(

Milan Karvánek

Quote from: doctor on 11.03.2014, 15:50
pánové a děkuji

docela jste mi zamotali hlavu. Na dotaz jednoho tazatele "jak dlouho je takto světlo zapojené?" odpovídám cca 40let. Jená se totiž o starý klasický panelový byt kam jsem se přistěhoval ( koupil za nehorázný peníze ) takže veškerá elektroinstalace byla v AL. Stávající vypínače jsou na zapínání zásuvek a dokonce jsou instalovány v kovových zárubních ( tedy futrech ). Celý rozvod se bude předělávat. Jen pro představu vám všem posílám ukázku práce zřejmně předchozího majitele, jak si poradil s "proklemováním AL a CU vodičů"  :'(

Na tom zapojení není nic závadného, pokud je provedeno v instalační krabici a pro Al vodiče ve wago svorkách je použita pasta  :)
Minulý týden jsem stejné řešení objevil při revizi v nově "zrekonstruovaném" bytě ovšem s tím, že ty svorky byly zasádrované ve zdi a dokonale přeštukované. Problém nastal "až ve chvíli" když byl mezi PEN PE N a L šlus (moc zaholené, tedy neizolované konce vodičů ve wagovkách).

Jiří Schwarz

Quote from: Milan Karvánek on 11.03.2014, 17:45
Na tom zapojení není nic závadného, pokud je provedeno v instalační krabici a pro Al vodiče ve wago svorkách je použita pasta  :)
....

Ta kombinace barev modrá, zelenožlutá a hnědá v jedné svorce naznačuje, že to dělal nějaký ignorant...
Pak je otázkou co ještě tam může být za "překvapení"...
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)