• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

15.01.2026, 20:59

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jsou vyvažovačka a zouvačka v pneuservisu spotřebiče?

Started by David Hruda, 20.03.2014, 14:38

previous topic - next topic

David Hruda

Dostal jsem poptávku na revizi pneuservisu včetně spotřebičů. Poslední revize prý proběhla tak, že mezi spotřebiči jsou i vyvažovačky a zouvačky na náklaďáky.
Moc se mi to nezdá, snažím se z nich vyrazit nějaké další informace, ale na druhé straně je nějaká slečna, která nic neví....
Zkušenější kolegové, revidujete podobné věci jako spotřebiče, nebo jako stroje?
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy ....
Znalec v oboru ELEKTROTECHNIKA: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika
České Budějovice a Vyšší Brod, ČR
www.elektro-hruda.cz

František Šohajda

Návody nemají?
Základní problém bude jestli je to revize spotřebiče (což bych asi nezařadil)  versus
kontrola stroje min 1x do roka ! ( bude to asi bližší určení)...

(Nedělám pneuservisy, jen po logické úvaze.. ;)  )
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Jiří Buben

Podle návodu na nějž je odkaz v příloze je to strojní zařízení. Pro zouvačky platí to samé. Stačí zadat vyvažovačka, respektive zouvačka pneumatik návod a strýček google se s tím popere. Určitě bych si ale vyžádal návody ke konkrétnímu vybavení. Pokud je pneuservis už nemá, lze mnohdy návody dohledat na internetu.
Revizní technik E2/A
Údržba a opravy elektrických zařízení strojů, průmyslových elektroinstalací a hromosvodů.
Dřevozpracující průmysl a prostory se zvýšeným nebezpečím požárů.
Stále se učím.....

David Hruda

Pánové, děkuji. Mezitím dohledali minulou revizi: podivná karta dle 1600.... Až se dostanu na místo, dám vědět.
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy ....
Znalec v oboru ELEKTROTECHNIKA: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika
České Budějovice a Vyšší Brod, ČR
www.elektro-hruda.cz

Kamil Novák

Známému dělám 4 autoservisy ve kterých má i vybavení pro pneuservis a nikdy mne ani nenapadlo brát tato zařízení jinak než jako strojní.
I když jsem viděl jednou i RZ na zvedák, ve které se taky tvrdilo, že byl posuzován dle ČSN 33 1600!  :o
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj