• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Jak se vám líbí ochrana kabelu prostřednictvím PVC trubky v chodníku?

Started by Lukáš Rotrekl, 20.04.2014, 16:39

previous topic - next topic

Jirka Š. Svejkovský

Dělají to i elektrikáři na volné noze. Ve snaze o minimální náklady vymyslí podobný bastl. Je spokojený, vyhrál výběrko a zákazník ušetřil. Příště vyhraje znova.
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Lukáš Rotrekl

Až na výjimky to dělají všichni....  Není rozdíl malá velká firma, ičař, údržbář, ...
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

Jan Franěk

Nakonec je úplně jedno, kdo to takto zbastlil. Našim povídáním tady na fóru, se stejně nic nezmění. Co tak poslat dotaz na vedení nemocnice, jak se postaví k tomuto obecnému ohrožení, jako provozovatel této instalace, který za něj nese plnou odpovědnost. Docela by mě zajímala jejich reakce a odpověď, na tento přímo položený dotaz.
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

Lukáš Rotrekl

Zkusím poslat. Ale očekávám odpověď ve stylu: "My na to máme kladnou revizi"
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

Jan Alin

Quote from: David Hruda on 21.04.2014, 19:11
Já bych viděl tuto variantu:
Vedoucí údržby ing. MBA řekne zaměstnanci: udělejte, ....................

Já bych viděl ještě jednu variantu. Nemocnice vypsala výběrové řízení a rozhodujícím kritériem byla nejnižší cena. Výsledek pak odpovídá požadované ceně. Vyhrál ten, kdo je to schopen a ochoten nejvíc ojebat. Vidím to okolo sebe každý den. Stačí se podívat okolo sebe na ulici, nebo v obchodech.

Jiří Schwarz

Quote from: Lukáš Rotrekl on 21.04.2014, 22:34
.... Ale očekávám odpověď ve stylu: "My na to máme kladnou revizi"

Přesně tohle jsem se dozvěděl také. A koukněte pod co se někdo podepíše...
Dole není dobře vidět ten N a PE vodič pod svorkou, ale vypadal jsem si jako maxirejpal, když jsem prohlásil, že se mi tak "skříňka" nelíbí jako PEN vodič...
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Jan Franěk

Quote from: Jan Alin on 22.04.2014, 14:37
. Nemocnice vypsala výběrové řízení a rozhodujícím kritériem byla nejnižší cena. Výsledek pak odpovídá požadované ceně. Vyhrál ten, kdo je to schopen a ochoten nejvíc ojebat. Vidím to okolo sebe každý den.

Potom je na ostatních, aby investorům sdělili, že za ty peníze to mohou mít předělané a podle norem. Konec konců, přece za to ručí provozovatel (investor), tak nemohl využít situace, nenechat si poradit a za málo peněz, získat správné řešení. Samozřejmě na úkor té nejlevnější firmy. Až ta to potřetí předělá, jistě v dalším výběrovém řízení, dá takovou cenu, aby neprodělali trenky, ale mohli to udělat rovnou pořádně. "Jak prosté milý Watsone".

edit: když vidím tu jistočovou sestavu, tak si říkám, že jde o fotku, "jak šel čas", nebo "co dalo montážní auto z podregálů"
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

Jan Alin

Quote from: Jan Franěk on 22.04.2014, 14:55
Potom je na ostatních, aby investorům sdělili, že za ty peníze to mohou mít předělané a podle norem. Konec konců, přece za to ručí provozovatel (investor), tak nemohl využít situace, nenechat si poradit a za málo peněz, získat správné řešení. Samozřejmě na úkor té nejlevnější firmy. Až ta to potřetí předělá, jistě v dalším výběrovém řízení, dá takovou cenu, aby neprodělali trenky, ale mohli to udělat rovnou pořádně. "Jak prosté milý Watsone".

Při reklamaci to dodavatel přehodí na subdodavatele a ten ukončí činnost a začne s novým názvem. Investor většinou nic ani nereklamuje, protože by to znamenalo další náklady a spoléhá na to, že odpovědnost přehodí v případě průšvihu právě na dodavatele, který to přehodí na již neexistující firmu. Tím to většinou skončí. Výběrová řízení dnes netlačí dolů jen cenu, ale hlavně kvalitu materiálů a práce. V konečném důsledku jsou celkové náklady na provoz zařízení větší, ale není to na první pohled vidět a tak se to prezentuje jako úspora.