• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Jak vyřešit renovaci 30ks rozvaděčových dvířek v bytovém domě?

Started by Tomáš Vrabec, 10.07.2014, 15:03

previous topic - next topic

František Šohajda

QuoteBohužel na to teď doplácí mnoho nových nájemníků, včetně mě, jelikož do současných rozvaděčů se nevlezou 3F elektroměry. Tak si každý buduje elekotroměrové skřínky u svých dveří. Nádherný paskvil.

To je zásadní věc!
Dnes jsou byty našlapány spotřebičema, klimatizací a vším podobným, tak 3F elektroměr
je nutností!
I když jsou elektroměry dnes velmi malé, distributor chce místo dle svého interního
nařízení! A tady tady pak bude problém!
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

David Hruda

Quote from: Tomáš Vrabec on 01.08.2014, 09:51
Stoupačka je úplně nová. Jen nebyla vůle pro vybourání a osazení nových rozvaděčů.

Bohužel na to teď doplácí mnoho nových nájemníků, včetně mě, jelikož do současných rozvaděčů se nevlezou 3F elektroměry. Tak si každý buduje elekotroměrové skřínky u svých dveří. Nádherný paskvil.

Ještě je otázka, zda je nové vedení dostatečně dimenzované na hromadný přechod na 3F připojení bytů.
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy ....
Znalec v oboru ELEKTROTECHNIKA: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika
České Budějovice a Vyšší Brod, ČR
www.elektro-hruda.cz

Josef Martinec

Quote from: David Hruda on 01.08.2014, 13:00
Ještě je otázka, zda je nové vedení dostatečně dimenzované na hromadný přechod na 3F připojení bytů.

Jsem po páteční "žranici" asi trochu přibržďěný , ale pokud je přívod dostatečně dimenzován pro jednofázvé připojení odběratelů, včem by byl problém při třífázovém připojení? Samozřejmě při nějakém rozumném rozložení zátěže.

Roman Sebera

Quote from: Josef Martinec on 01.08.2014, 13:09
Jsem po páteční "žranici" asi trochu přibržďěný , ale pokud je přívod dostatečně dimenzován pro jednofázvé připojení odběratelů, včem by byl problém při třífázovém připojení? Samozřejmě při nějakém rozumném rozložení zátěže.

Tak kazdy najemnik odebira treba 25A z jedne faze, po perchodu na tri faze muze odebirat 25A ze vsech tri fazi... Takze potencionalni zatizeni v tomto modelovem pripadu je 3x vetsi.

David Hruda

Quote from: Josef Martinec on 01.08.2014, 13:09

Přechod na 3 fáze se dělá současně s nákupem indukční desky, trouby,...., klimatizace a dalších vehementů s X násobným odběrem.
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy ....
Znalec v oboru ELEKTROTECHNIKA: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika
České Budějovice a Vyšší Brod, ČR
www.elektro-hruda.cz

Tomáš Vrabec

Ano, zde nastává největší paradox.
HDS i stupačky jsou dimenzovány pro odběry 3x25, ale rozvaděče nikoliv.
Kde asi udělali soudruzi z bývalého výboru chybu ...