• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Proč elektrická trouba sporák funguje pouze při odpojeném plynovém potrubí?

Started by dev22, 22.07.2014, 18:35

previous topic - next topic

dev22

Quote from: mafiak on 23.07.2014, 13:21
Kombinovaná elektrická rúra s plynovým varičom má elektrický odber 7kW? Nepreklepol ste sa? Nie je to náhodou tepelný výkon (plyn+ele) spolu?
Uveďte prosím typ sporáku.

jedna se o tento sporak:

Mora KS 100 MW

http://www.alza.cz/mora-ks-100-mw-d426797.htm

dev22

opsal jsem i nektere informace z revize el. instalace:

Instalováno 4,2 kW

Napěťová soustava 1+PEN 50 Hz, síť TN-C-S

Bytova rozvodnice SRn 12

Kanflux FI KR6/2/25/0,03A

L7/1x16A - CYKY 3x2,5 - zás sporák

L7/1x16A - CYKY 3x2,5 - 5x zás kuchyň

L7/1x16A - CYKY 3x2,5 - 4x zás kuchyň

izolační odpor 200 M Omega

Vybavovací čas chrániče 12ms

Vybavovací proud chrániče 23 mA

Jiří Schwarz

Quote from: dev22 on 30.07.2014, 11:33
...
Napěťová soustava 1+PEN 50 Hz, síť TN-C-S
...

Opravdu to tam přesně tak je?
To by mohlo naznačovat jistou neserioznost přístupu RT

Jinak nejsem přesvědčen o správné volbě Chrániče.
Ale to je složitější problematika a nemělo by to mít přímý vliv na váš problém.
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Hugo K.

trouba samozrejme shazuje proudovy chranic, ne prepetovou ochranu. po zapojeni do jine zasuvky na starsim okruhu ktery nebyl soucasti rekonstrukce vyhazuje rovnou pojistky na chodbe.

Tohle je docela zajímavé. Starý okruh bude asi TN-C. Chtělo by znát jaký je nejmenší příkon trouby, např. zapnout jen jedno těleso, abychom vyloučili přetížení (jaké jsou pojistky na chodbě). Pokud vyletí hned, bude někde zkrat na kostru. Rozhodně bych tazateli dev22 nedoporučoval experimentovat s připojováním různými způsoby. Ať se raději kouká jak to třepe s oprávněnou osobou. :)
Byl sporák po vybalení už opatřen přípojnou šňůrou, nebo ji tam někdo dodatečně připojil, případně experimentoval ?

Martin Lima

Že by TN-C okruh napojený přes chránič? Zdá se, že v tom bytě toho bude špatně víc...

dev22

Quote from: Jiří Schwarz on 30.07.2014, 12:15
Opravdu to tam přesně tak je?
To by mohlo naznačovat jistou neserioznost přístupu RT

urcite je to tak jak jsem napsal, jeste jsem to kontroloval. co to znamena? dle meho nazoru revizni technik byt osobne vubec nevidel a pouze podepsal revizni zpravu...

dev22

Quote from: Hugo K. on 30.07.2014, 22:51
Byl sporák po vybalení už opatřen přípojnou šňůrou, nebo ji tam někdo dodatečně připojil, případně experimentoval ?

pripojovaci snura jiz byla pripojena po vybaleni

Jiří Schwarz

Quote from: dev22 on 04.08.2014, 11:30
urcite je to tak jak jsem napsal, jeste jsem to kontroloval. co to znamena? ...

1 PEN... se používá pro označení sítě TN-C
pro síť TN-S, resp. TN-C-S se používá označení 1 N/PE... Může to být překlep, ale může to naznačovat i něco víc.

Když vezmete vařič nebo rychlovarnou konvici, bude v zásuvce pro sporák fungovat? A v té "vzdálené" zásuvce také? Pak bych podezříval troubu, že tam něco nebude tak úplně OK.
Ale to, co tady složitě popisujeme by se dalo na místě během chvíle zjistit prohlídkou a měřením.
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Milan Illek

Quote from: Jiří Schwarz on 04.08.2014, 12:40
1 PEN... se používá pro označení sítě TN-C
pro síť TN-S, resp. TN-C-S se používá označení 1 N/PE... Může to být překlep, ale může to naznačovat i něco víc.

Ano, hloupost. Proč nenazývat věci pravými jmény?

Marek - ELEKTRO