• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 23:30

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Kde mám chybu v zapojení sériového spínače č.5.?

Started by Leoš Spáčil, 13.08.2014, 14:40

previous topic - next topic

Pavel Horský

VELMI zajímavá diskuse.
A plodná.
Já se vlastně přestávám divit těm, kteří tvrdí, že je pročítání diskusních příspěvků na všemožných fórech jen ztrátou času, který se dá využít jistě plodněji ke konstruktivnějším věcěm.

(zle) (zle) (zle)
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

Daniel Hudzík

Quote from: Michael Tejčka on 14.08.2014, 12:40
bohužel praxe občas bývá taková, že to pro investora roztahají zedníci (na co bys jardo volal elektrikáře mi ti to uděláme za polovic), zahodí to, štuk, malba a pak po mě chtějí kompletaci. mohu frflat jak chci, ale hypotéku platit musim a děti živit taky, takže občas nezbyde nic jinýho než navlíknout smršťovačku a zatáhnout ji. Klidně mě ušlapte, ale kdo to tak nikdy v praxi neudělal?

Suhlas, kebyze odidem z kazdej zakazky, kde vsetko nie je 100%, tak som dnes na urade prace a beriem podporu.
Byť blbcom nie je chyba, ale ostat nim áno.

Milan Hudec

Tak to pardon, zatímco o přeznačování modrá/ černá a naopak se dá celkem i diskutovat, tak pustit po přeznačené zž fázi je prostě čuňárna a může si ji dovolit pouze ten kdo si onen přeznačený vodič pod napětím přiloží sám sobě na půl hodiny na koule.

Leoš Spáčil

Pod posledních pět příspěvků nade mnou bych se podepsal.  8)  ;D

Michael Tejčka

Quote from: Jan Alin on 17.08.2014, 16:10
To Leoš Spáčil

Zjevně jste rozladěn ze získaných odpovědí. Bohužel nikdo nemůže vědět, jak je to tam opravdu zapojeno a jaký fígl je o krabičku vedle. Elektrika barvy opravdu nevnímá a stačí jí, když je to správně zapojeno. Bohužel, člověk je na tom hůř. Pro elektrikáře není problém to na místě proměřit a zapojit správně, bohužel to přes internet nelze a každá rada může vést v určité situaci ke špatnému zapojení a nefunkčnosti nebo úrazu. Jestliže vám před šesti lety někdo takhle natahal vypínač, bude tam těch fíglů určitě víc. Buď se o tom něco naučte, pak nebudete mít problém si to změřit, nebo si pozvěte někoho, kdo to umí. Zas taková elektrárna to není aby se to nedalo zvládnout se základními znalostmi a nářadím.

Kua nevim jak se dávaj lajky ale  (jednicka)
.... taky už se tak často šroubovákem v uchu nešťourám, ale punk poslouchám pořád ....

Michael Tejčka

23.08.2014, 23:34 #41 Last Edit: 29.08.2015, 09:16 by Miroslav Minařík
Quote from: Milan Hudec on 18.08.2014, 08:42
Tak to pardon, zatímco o přeznačování modrá/ černá a naopak se dá celkem i diskutovat, tak pustit po přeznačené zž fázi je prostě čuňárna a může si ji dovolit pouze ten kdo si onen přeznačený vodič pod napětím přiloží sám sobě na půl hodiny na koule.

Hustě :D ale po svých instalacích bych to s klidem dal, jelikož si troufám tvrdit, že pokud k takovému přeznačení sem-tam (ukřižujte mne) dojde, je uděláno s takovou precizností, že i naprostého debila by nenapadlo, že by zž nebyl tam kde má být dle barvy svého "výrobního" pláště.
.... taky už se tak často šroubovákem v uchu nešťourám, ale punk poslouchám pořád ....