• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

16.01.2026, 10:35

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Je zatahování vodičů do trubek vysavačem opravdu řešení?

Started by alaoler, 26.09.2014, 23:58

previous topic - next topic

alaoler

26.09.2014, 23:58 Last Edit: 27.09.2014, 06:43 by Miroslav Minařík
Jaroslav Borovec - článek z roku 2002

Nemohu nikde najít přesnější adresu k článku a poděkovat za námět/pomoc.

Díky, díky, díky!!  Skvěle to funguje!  Jen je potřeba ten vysavač k rouře dobře "přitěsnit".  Poté, co se mi protahovaný koax odlepil od drátu do trubky vloženého při stavbě mi to moc pomohlo.  Použil jsem vatový klůcek a režnou nit a vysavač o výkonu 2000 W.  Sice jen asi 6 metrů ale 4 záhyby.

Vít Rotrekl

Jo jo, funguje. Do 10-15ti metrů u husích krků ve zdi nebývá problém prostrčit protahovací péro.
Pokud člověk nemá silnější péro tak je problém, se silnějšími krky (KOPOFLEX). Tam už jsme vysavač použili mockrát. Kulička polystyrenu, a dostatečně dlouhý špagátek. A 50m nasát není problém.
Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)

Martin H.

Quote from: Vít Rotrekl on 27.09.2014, 09:13
Kulička polystyrenu, a dostatečně dlouhý špagátek.

Mne sa osvedčila zmotaná bublinková fólia.

Miroslav Minařík

Quote from: alaoler on 26.09.2014, 23:58
Jaroslav Borovec - článek z roku 2002

Nemohu nikde najít přesnější adresu k článku a poděkovat za námět/pomoc.

Víte, od té doby co byl vynalezen fultext se dá prohledávat.
http://elektrika.cz/data/clanky/jpdbz021003/view?searchterm=zatahov%C3%A1n%C3%AD%20vodi%C4%8D%C5%AF
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

František Šohajda

Dá se koupit "železné" protahovací pero , já mám cca 50m a je vyrobeno ze žluté slitiny, klasická spirála a uvnitř něco??.......(nekuchal jsem)
Krásně v trubce projde i několika koleny, i slabé trubky, nezadrhává se jako silonové pero.....
mohu jen doporučit, jen cena je někde kolem 1000.-Kč......
Protahování bez potíží  na dlouhé délky s hodně koleny .... ;)
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Jirka Š. Svejkovský

Kulička na konci provázku není potřeba, vzduch nese provázek celkem dobře. Zafukujem tak provázek do nerozbaleného 50m balíku. Jenom je potřeba to dělat někde mimo civilizaci. Průmyslový vysavač udělá z kopoflexy docela slušnou sirénu.
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B