• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

15.01.2026, 20:24

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jakou vybrat hezci sporakovou pripojku, nez klasickou ze 70 let?

Started by planicka, 19.03.2015, 13:03

previous topic - next topic

planicka

Tato patri designove do 70 let, a zena mi ji nechce schvalit, ze pry bude hyzdit nove obklady nad sporakem.
Na trhu nevidim jine sporakove pripojky, ktere by vypadaly jako standardni "tango", ale aby se daly pripojit k 5*2.5. Existuji li, date mi tip?

Daniel Hudzík

google.. sporakovy vypinac. robi to abb v celkom peknom prevedni.. aj xy inych vyrobcov.. a vojdete sa to standardnej instalacnej krabice
Byť blbcom nie je chyba, ale ostat nim áno.

planicka

Miroslav Minařík

.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Jirka Š. Svejkovský

Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

planicka

Quote from: Miroslav Minařík on 19.03.2015, 13:40
A to je moc peněz, že uf? Asi nerozumím. 

Ano. Pokud ta velka mrcha sporakovka stoji 250Kc a tohle 3x tolik, tak ano, je to moc.
Navic moc tu cenu nechapu, kdyz podobne pristroje stoji 100/200Kc.
Ale odpoved jsem dostal a ted to zena bud schvali, nebo se bude cely zivot divat na tu obludu (nebo to kuchynar schova do skrinky...)

Michal Šenkýř

Ať se dívám nad svůj sporák, jak se dívám, žádnou sporákovku nevidím.
Drážní energetika, vedení vn.

Jiří Novotný- Stryker

Tak se na to vyprdněte, když vám jsou dvě stovky moc a bude  ;D
A neřešíte estetiku pro ženu a vám ještě zůstane na pivo  ;)

Lukáš Rotrekl

Quote from: planicka on 19.03.2015, 14:04
Ano. Pokud ta velka mrcha sporakovka stoji 250Kc a tohle 3x tolik, tak ano, je to moc.
Navic moc tu cenu nechapu, kdyz podobne pristroje stoji 100/200Kc.
Ale odpoved jsem dostal a ted to zena bud schvali, nebo se bude cely zivot divat na tu obludu (nebo to kuchynar schova do skrinky...)

V katalogu má cenu 507,6, takže pokud ji někde koupíte za dvěstěpáďo, je pravděpodobné, že tu co je v katalogu za 695 koupíte tak za 350, tak jestli kvůli ušetřené stovce budete vzhledově ****it obklad za 800kč/m, tak si ji tam dejte....
Pak máte ještě možnost http://www117.abb.com/catalog.asp?thema=4694&category=1219
ten je v katalogu jenom za 362,-  ;)
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

Pavel Horský

Ty otočné vypínače nevapadjí špatně, jen je to vzhledově jiný design, než je sporákovka za těch 700,-Kč od ABB Tango.
Osobně nevidím v ceně žádný problém.  350,-Kč nebo 700,-Kč....není to jedno? Rozdíl 250,-Kč. To je jedno krátké posezení v restauraci u pivka, nebo troje cigára. To snad není zas až tolik, co?
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

František Šohajda

Sporákovky se dávali v dobách , kdy se na vedení věšeli zásuvky a světla....
Dnes, když se tahá všechno až z rozvaděče sporákovka ztrácí smysl !
Pokud máte moderní kamna, jsou tam hodiny, upozornění na "teplou" plocho a podobné
"ptákoviny"  tak vypnutí kamen zrušíte podobné vychytávky a můžete se i popálit nebo podobně......na vypnutí slouží jistič v rozvaděči - dovolené, opravy a pod....
Tudíž sporákovku bych nedával.....

Poz. Dával jsem v dobách dřívějších obyč vypínač a stykač v rozvaděči....bylo to i estetické.. (dance) ;)
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Jiří_Hrubý

TANGO 3425A-0344 S za nějakých 350,- a můžete vybírat i barvu.